Pretraga

Sveučilište na svim fakultetima ukinulo indekse: ‘Lideri smo u digitalnoj transformaciji’

A- A+

Sveučilište u Mostaru pridružilo se velikom broju sveučilišta koja više ne koriste indekse. Sve podatke o studentskom napretku vodit će putem informacijskog sustava, a pohvalili su se i dizajnom studentske iskaznice

indeks

ilustracija: Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

– Ovo je jedan od projekata s kojima Sveučilište u Mostaru ostvaruje svoju viziju kao moderno europsko e-Sveučilište i potvrđuje liderstvo u digitalnoj transformaciji obrazovanja, kažu s tog sveučilišta.

I dok se na nekim sveučilištima, primjerice zagrebačkom, indeksi ukidaju fakultet po fakultet, mostarsko je sveučilište otišlo korak dalje i ukinulo indekse na svim sastavnicama odjednom. Senat Sveučilišta u Mostaru prošloga je tjedna donio Odluku o uvođenju e-iskaznice, što znači da studenti Sveučilišta u Mostaru od naredne akademske godine neće više koristiti stari papirnati indeks.

– Sveučilišna iskaznica je sredstvo identifikacije i dokaz pripadnosti zajednici Sveučilišta u Mostaru, kažu sa Sveučilišta te naglašavaju da će ista ta sveučilišna iskaznica biti dio projekta Europske studentske iskaznice kojim je studentima omogućeno jednostavno i sigurno identificiranje i registriranje elektroničkim putem na visokoškolskim ustanovama svugdje u Europi.

Pohvalili su se i atraktivnim dizajnom spomenute iskaznice.

 

Copy link
Powered by Social Snap