Pretraga

Sveučilište na webu, mrtvo hladno, objavljuje pismo jednog od kandidata za rektora

A- A+

Odmah na naslovnici službene stranice, na prvoj poziciji među vijestima, zagrebačko sveučilište objavilo je pismo Stjepana Lakušića, dekana Građevinskog fakulteta i jednog od kandidata za novog rektora. On je jedini od četvero profesora koji se natječu za čelnu poziciju rektorata dobio tako povlaštenu vidljivost na naslovnici web stranice.

naslovnica web stranice sveučilišta u zagrebu

Screenshot naslovnice web stranice Sveučilišta u Zagrebu

Prošli tjedan objavili smo analizu programa kandidata za zagrebačkog rektora. Izbori su u tijeku, a početkom ožujka saznat ćemo tko će u naredne četiri godine zasjesti na čelo našeg najvećeg i vodećeg javnog sveučilišta. Za čelnu će se poziciju zagrebačkog sveučilišta, podsjetimo, natjecati Mirjana Hruškar, bivša prorektorica i profesorica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Tonći Lazibat, prorektor za poslovanje i profesor Ekonomskog fakulteta, Marijan Klarica, bivši dekan Medicinskog fakulteta te Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog fakulteta. Zanimljivo, Sveučilište u Zagrebu, na svojim je stranicama, usred kampanje i izbora za rektora, objavilo pismo jednog od kandidata.

Prvo što vidite je Lakušićevo pismo

Preciznije, na naslovnici službene web stranice zagrebačkog sveučilišta, na prvoj poziciji među vijestima nalazi se obavijest naslova ‘Dokumenti i informacije vezane za obnovu od potresa’. Tu se, kako se može odmah vidjeti s naslovnice, objavljuju najnovije informacije, natječajna dokumentacija i primjeri popunjavanja dokumenata vezanih za obnovu sastavnica – fakulteta i akademije – od posljedica potresa. I to je sve točno – djelomično. Naime, kada kliknete na taj link prvo što ćete vidjeti je obavijest u formi pisma, i to ni više ni manje nego rektorskog kandidata Stjepana Lakušića, inače dekana Građevinskog fakulteta.

– Poštovane dekanice, poštovani dekani, u nastavku možete pronaći primjere objave natječaja za Revidenta i Voditelja projekta vezane za ‘Obnovu infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom’. Na ovom mjestu će u nadolazećem razdoblju redovito biti objavljivane nove informacije, novi natječaji i novi dokumenti vezani za proces obnove zgrada sastavnica Sveučilišta u Zagrebu vezano za 2. Javni poziv, a sve s ciljem ubrzanja projektnih prijava. Nadam se da će Vam navedeno biti od koristi, a za sva dodatna pitanja možete me u bilo kojem trenutku kontaktirati na e-mail adresu [email protected]. Srdačan pozdrav svima, stoji u pismu koje potpisuje profesor Lakušić, inače dekan Građevinskog fakulteta

Kako izgleda spomenuta obavijest na stranicama Sveučilišta u Zagrebu, kada ju otvorite, možete vidjeti u screenshotu ispod.

screenshot obavijesti na stranicama sveučilišta u zagrebu

Screenshot obavijesti o obnovi nakon potresa na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

Nitko nije dobio tako povlaštenu poziciju

Iako je profesor Lakušić, kao dekan Građevinskog fakulteta koji po naravi stvari ima jednu od vodećih uloga glede projektnih rješenja obnove sastavnica zagrebačkog sveučilišta, valja naglasiti da je on sada jedan od četvero kandidata koji će se natjecati za čelnu poziciju – onu rektorsku. On je, sada, dakle, u kampanji, a cilj mu je, kao i svakom kandidatu, osvojiti što veći broj glasova od članova i članica Senata i tako postati novi rektor zagrebačkog sveučilišta.

Sveučilište, na čijem čelu do kraja ove godine sjedi rektor Damir Boras, i koje bi po svoj prilici stvari u procesu izbora za rektora trebalo biti neutralno i ne utjecati na proces, objavljuje na svojim službenim stranicama pismo jednog od kandidata. Štoviše, njegovo se pismo nalazi pod vijesti na prvom mjestu na naslovnici. Tu, važno je naglasiti, nijedan drugi kandidat; ni bivša prorektorica Hruškar, ni bivši dekan Klarica pa ni Borasov aktualni prorektor Lazibat nisu dobili ovako povlaštenu vidljivost na stranicama zagrebačkog sveučilišta.