Pretraga

Sveučilište raspisalo natječaj za stipendije od 7.500 kuna, provjerite tko se može prijaviti

A- A+

Sveučilište Sjever raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Dodjeljuje se ukupno 17 stipendija u dvije kategorije, a mogu se prijaviti studenti čiji prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ne prelazi iznos od 2.827,10 kuna.

Foto: Pixabay

Sveučilište Sjever dodjeljuje ukupno 17 stipendija studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Ovisno o broju stečenih ECTS bodova, studenti mogu dobiti stipendiju u iznosu od 7500 kuna ili biti oslobođeni plaćanja školarine. Rok za prijavu je 15 dana od objave natječaja na stranicama Sveučilišta, odnosno 19. svibnja.

Kriteriji dodjele

Prva kategorija je za redovne studente koji su zadovoljili kriterij uspješnosti studiranja, odnosno stekli najmanje 55 ECTS-a u prethodnoj akademskoj godini, te će dobiti ukupan iznos stipendije od 7500 kuna, odnosno 750 kuna mjesečno u razdoblju od 10 mjeseci.

Druga kategorija je za redovne studente koji su zadovoljili uvjete napredovanja studiranja, odnosno stekli više od 50 ECTS-a u prethodnoj studijskoj i akademskoj godini, čime će biti oslobođeni plaćanja školarine sukladno upisanim ECTS bodovima.

Za obje kategorije vrijedi osnovni kriterij da osnovni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ne smije prelaziti iznos od 2.827 kuna i 10 lipa. Dokazuje se potvrdom nadležne porezne uprave o visini dohotka i primitaka za 2021. godinu za sve članove zajedničkog kućanstva, uključujući maloljetne članove zajedničkog kućanstva i podnositelja prijave.

Izdvojeni članak

Ministarstvo provjerava dobitnike državne stipendije, za nekolicinu je obustavljena isplata

Kako se prijaviti

Za stipendiju se ne mogu prijaviti studenti koji su upisali mirovanje studentskih obveza, studenti koji primaju stipendije koje se financiraju iz javnih izvora, odnosno državnog proračuna te studenti koji su u 2021./2022. upisali prvu godinu studija na preddiplomskoj ili diplomskoj razini.

Prijaviti se može putem obrasca dostupnog na službenoj stranici Sveučilišta Sjever, a detalje natječaja možete provjeriti u nastavku. Ako vam prikaz nije vidiljiv, osvježite stranicu.

Download [64.50 KB]

Sveučilište raspisalo natječaj za stipendije od 7.500 kuna, provjerite tko se može prijaviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap