Pretraga

Sveučilište se hvali da je na duhovnu obnovu, koju su organizirali, došlo 1.000 studenata

A- A+

Sveučilište u Splitu hvali se da je na duhovnu obnovu i misu došlo oko 1.000 studenata. To ni ne čudi s obzirom na to da je, uz Splitsko-makarsku nadbiskupiju, duhovnu obnovu ‘za studente i mlade’ organizirao upravo – splitski rektorat.

misa i duhovna obnova za studente u splitu

Misa i duhovna obnova za studente u Splitu
Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija

‘Pogledaj na nebo i zvijezde prebroj’. Naziv je to duhovne obnove koju je uz pastoral mladih i Splitsko-makarsku nadbiskupiju, kao vjerske aktere, organiziralo i, pazite sad, Sveučilište u Splitu te njihov Studentski centar. To je duhovna obnova specifično ‘za studente i mlade’, održala se 25. listopada i imala je poprilično složen program.

Studenti i mladi prvo su došli na uvodnu molitvu i krunicu. Nakon toga uslijedio je ‘duhovni nagovor’ don Roka Kaštelana pa misa i ‘zaziv duha svetoga’, što je predvodio novi nadbiskup Dražen Kutleša. Svi prisutni imali su priliku večerati, a onda i klanjati se ‘pred presvetim’. Šećer na kraju bio je duhovni koncert. Splitski je rektorat to ponosno najavio, a sada se hvale da je na njihovu duhovnu obnovu došlo 1.000 mladih.

Izdvojeni članak
kardinal josip bozanić

Ni novi rektor nije napustio ‘biblijske vrijednosti’: Pozvao studente na misu za početak faksa

Nadbiskup molio duha sveta za studente

Svetoj misi koju je predvodio novi nadbiskup Kutleša, hvale se iz splitskog rektorata, nazočilo je oko tisuću studenata. Tu je, naravno, bio i rektor Dragan Ljutić kojemu je početkom ove akademske godine započeo drugi četverogodišnji mandat na čelu našeg drugog najvećeg sveučilišta.

Na početku mise, ističu iz rektorata, riječi pozdrava uputio je i studentski kapelan Ivan Terze. Pozdravio je, kažu, nadbiskupa Kutlešu, koji je prvi put predvodio misu za splitske studenta. Tek nakon nadbiskupa pozdravio je rektora Ljutića i njegove suradnike, koje Sveučilište u obavijesti na svojoj stranici niti ne spominje imenom.

Kutleša je rekao da će ‘moliti duha svetoga da sve studente i njihove profesore vodi kroz ovu akademsku godinu, nadahnjuje ih u njihovom znanstvenom radu’. I ne samo to, već da ih nadahnjuje i u ‘životnom djelovanju’ sve kako bi ‘ostvarili božju volju u svom životu’. Na kraju obavijesti, iz rektorata se hvale i duhovnom obnovom koju su suorganizirali.

Izdvojeni članak
hod za život zagreb

Studenti se okupljaju ispred doma na Savi pa idu na Hod za život: Pozvao ih studentski kapelan

‘Biblijske vrijednosti’ i na najvećem sveučilištu

Nedavno je i novi zagrebački rektor Stjepan Lakušić pokazao da će, kao i njegov prethodnik, poštovati ‘biblijske vrijednosti’. I on je studente pozvao na misu Veni sancte spiritus, održanoj prigodom ulaska u novu akademsku godinu.

Misu je predvodio, kako su istaknuli sa Sveučilišta u Zagrebu, ‘uzoriti gospodin’ kardinal Josip Bozanić. Bozanić je i ‘veliki kancelar’ jednog zagrebačkog fakulteta, inače sveučilišne sastavnice – Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Studentski centar, koji spada pod zagrebačko sveučilišta, preciznije studentski kapelan, nerijetko organiziraju vjeronauk za studente, duhovne obnove, a svoju funkciju koristi i da, primjerice, organizira sa studentima odlazak na Hod za život.

misa i duhovna obnova za studente u splitu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap