Pretraga

Sveučilište Sjever objavilo broj upisnih mjesta za svaki studij, na dva se provodi prijemni ispit

A- A+

Iako maturanti još od početka veljače u sustavu Postani student odabiru studijske programe koje žele upisati, javna sveučilišta natječaje za upise objavljuju uglavnom dosta kasnije. Ovih je dana taj natječaj objavilo i Sveučilište Sjever, a dio tog natječaja je i tablica s brojem upisnih mjesta na svakom od studija. Za upise studija Medijski dizajn te Glazba i mediji provodit će se dodatne provjere.

ffos

Razmišljate li o tome upisati jedno- ili dvopredmetni studij, evo vodiča o tome kako donijeti odluku | Foto: Unsplash

Na studijima Sveučilišta Sjever ove je godine 1.040 upisnih mjesta. Na onima koji se izvode u sklopu Sveučilišnog centra Varaždin 545 mjesta je za redovne studente, a 175 za izvanredne. Na studije u sklopu Sveučilišnog centra Koprivnica upisuje se 245 redovnih studenata te 75 izvanrednih.

Broj upisnih mjesta u odnosu na lani nije se previše mijenjao – najviše redovnih studenata, 90 upisuje se na studij Multimedija, oblikovanje i primjena, a još 25 njih može se upisati na taj studij u izvanrednom statusu. Čak 90 izvanrednih studenata upisuje se na studij Sestrinstvo, dok je na redovnom studiju mjesta za 35 brucoša. Na Fizioterapiju će se ove godine moći upisati 60 izvanrednih studenata i 35 redovnih.

Za upis dva studija ovog sveučilišta provodit će se dodatne provjere. Onima koji žele upisati studij Medijski dizajn provjeravat će se vještine i sposobnosti u kreativno-umjetničkom području, zbog čega prijave tog studija traju do 26. lipnja. Za upis studija Glazba i mediji provodi se provjera specifičnih glazbenih znanja, vještina i sposobnosti, a prijave za taj studij završavaju 1. srpnja.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu rektorat zgrada

Sveučilište u Zagrebu objavilo broj upisnih mjesta u 2022., na tri najveća faksa kvote malo manje nego lani

Podsjetimo, u većini slučajeva maturanti studije u sustavu Postani student mogu prijavljivati sve do objave konačnih rezultata mature, što je ove godine 18. srpnja. No visokoškolske ustanove mogu odrediti i raniji rok, što je obično slučaj s onima koji provode prijemne ispite. Zbog toga bi maturanti trebali redovito pratiti obavijesti na web stranicama fakulteta koji im se nalaze na listi prioriteta.

Kako stoji u tekstu natječaja Sveučilišta Sjever, upisi za studente koji ostvare pravo provodit će se između 20. i 22. srpnja.

Natječaj za upise s tablicom kvota za svaki studij možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [3.26 MB]

Sveučilište Sjever objavilo broj upisnih mjesta za svaki studij, na dva se provodi prijemni ispit
Share via
Copy link
Powered by Social Snap