Pretraga

Sveučilište u Slavonskom Brodu konačno počinje s radom: Upisani su u sudski registar

A- A+

Sveučilište u Slavonskom Brodu kao javna ustanova osnovano je Zakonom o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 25. rujna 2015. godine. Međutim, zbog toga se bunio Rektorski zbor sastavljen od rektora drugih javnih sveučilišta, te se odvajanje dijela sastavnica od Sveučilišta u Osijeku odgađalo iako je to bio jedan od glavnih preduvjeta za početak djelovanja Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Krajem svibnja konačno je Senat Sveučilišta u Osijeku donio tu Odluku, a Sveučilište u Slavonskom Brodu 3. kolovoza upisano je u sudski registar što znači da je započelo s djelovanjem.

Nicole Honeywill, Unsplash

Sveučilište u Slavonskom Brodu službeno je registrirano od 3. kolovoza, što znači da je započelo s djelovanjem. Sada imaju i novu web stranicu.  

Izdvojeni članak

Nakon dugotrajne pauze ponovno otvorena jedina, ali ozloglašena studentska menza u Slavonskom Brodu

Tamo stoji da je Sveučilište počelo obavljati djelatnost danom upisa u sudski registar, 3. kolovoza 2020. godine, a čelnik i voditelj Sveučilišta je privremeni rektor, Ivan Samardžić.

Sveučilište u Slavonskom Brodu osnovano je još 2015. Zakonom o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Od tada je potrajalo dok je Senat Sveučilišta u Osijeku dopustio odvajanje dijela sastavnica te je Sveučilište u Slavonskom Brodu nastalo spajanjem Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dislociranih studija u Slavonskom Brodu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Studentskog centra u Slavonskom Brodu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.