Pretraga

Sveučilište u Splitu prodaje dvije nekretnine: Početna cijena im je gotovo četiri milijuna eura

A- A+

Nakon što je Sveučilište u Splitu kupilo poslovnu zgradu Brodomerkura, kako bi se u njega premjestio Filozofski fakultet, izgleda da kasicu treba nekako i napuniti. Stoga su trenutno akutalna dva natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu splitskog Sveučilišta, ukupne početne vrijednosti 3.791,030 eura. Međutim, kada će biti otvoren natječaj za njih i je li već otvoren ne znamo, budući da je u glasilu hrvatskih sveučilišta Universitas najavljeno, da će se natječaj jedino objaviti u Slobodnoj Dalmaciji. No, tekst obaju natječaja možete pogledati ispod članka.

foto: Studentski centar Split

Uglavnom, radi se o dijelu poslovne zgrade u Livanjskoj ulici 5 (zgrada Rektorata Sveučilišta u Splitu), koja s vanjskim dijelom ima oko 590 kvadratnih metara prostora, a procijenjena početna cijena je vrtoglavih 2.650.070,96 eura.

Drugi objekt koji prodaje Sveučilište u Splitu poslovni je prostor sveukupne površine 1.405,83 kvadratnih metra, a nalazi se u ulici Ruđera Boškovića 22-24. Ovaj objekt je procijenjen na početnu cijenu od 1.140.959,28 eura.

Izdvojeni članak

Riječka rektorica za Srednja.hr: Na sjednici Rektorskog zbora nije bilo glasovanja o potpori Povjerenstvu Dijane Vican

Inače nekretnina u ulici Ruđera Boškovića, darovana je Sveučilištu u Splitu od strane Vlade Republike Hrvatske, prije nepunih četiri mjeseca, a evo je sada već na tržištu. No, osim te velikodušne darovnice, Vlada RH  je početkom lipnja Sveučilište u Splitu kupila i bivšu zgradu uprave Brodomerkura.

Podsjetimo da iako je splitski Filozofski fakultet imao dugi niz godina problem s izvođenjem nastave, zbog toga što je djelovao na pet lokacija, ekspresno rješavanje prostornih problema, uslijedilo je neposredno nakon što je rektor Splitskog sveučilišta Šimun Anđelinović, koji je je ujedno i predsjednik Rektorskog zbora Hrvatske, dao nedvosmislenu podršku bivšem ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću u jeku njegove afere oko plagiranja znanstvenog rada, pisao je svojedobno tportal.

Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović/ Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović/ Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Naime, u drugoj polovici svibnja službeno je predano pismo namjere o kupnji nekadašnje upravne zgrade tvrtke Brodomerkur, u kojoj bi se trebao smjestiti splitski Filozofski fakultet . U toj transakciji ukupno vrijednoj 105 milijuna kuna Vlada će, u iduće tri godine, sudjelovati sa 75 milijuna kuna.

Filozofski fakultet, na kojem je predavao i sada već bivši ministar znanosti Pavo Barišić, djelovao je na više lokacija u Splitu, a u predstojećoj akademskoj godini, trebao bi dakle biti smješten u bivšu zgradu uprave Brodomerkura.

Ipak, čini se da su te velikodušne Vladine kupovine i darovnice bile preizdašne pa će se Sveučilište u Splitu, uz nimalo neozbiljan iznos, riješiti nekih čestica.

Kao što smo napomenuli natječaj će se objaviti (ili se objavio) isključivo u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije, a rok za davanje pisanih ponuda počinje teći od dana objave natječaja.

Sveučilište u Splitu prodaje dvije nekretnine: Početna cijena im je gotovo četiri milijuna eura
Share via
Copy link
Powered by Social Snap