Pretraga

Sveučilište u Osijeku bira rektora: Dva su kandidata, pogledajte njihove programe

A- A+

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bira novog rektora za mandatno razdoblje do 2025. godine. Senat će odlučivati između dva kandidata čiji su programi već objavljeni.

Sveučilište u Osijeku; screenshot: YouTube

Kreću izbori za rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Senat bira rektora za mandatno razdoblje od 2021. do 2025. i to između dvojice kandidata – trenutnog rektora Vlade Guberca s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te Drage Žagara s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Vlado Guberac rektor je od 2017. godine, a prije toga je od 2005. godine obnašao dužnost dekana Poljoprivrednog fakulteta. Kako stoji u njegovu životopisu, diplomirao je, magistrirao, a potom i doktorirao na istom fakultetu, a znanstvenom područje kojim se bavi su biotehničke znanosti, poljoprivreda i bilinogojstvo. Do sada je objavio 78 izvornih znanstvenih radova i osam stručnih.

Njegov protukandidat Drago Žagar diplomirao je i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu, danas Fakultetu elektrotehničkih znanosti u Zagrebu, gdje je i doktorirao. Od 1990. godine zaposlen je na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, a od 2015. ondje je redoviti profesor. U nekoliko mandata na tom je fakultetu obnašao dužnost prorektora za nastavu, a od 2013. godine Žagar je i dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija. Kako stoji u njegovu životopisu, do sada je objavio više od 140 znanstvenih i stručnih radova iz područja elektrotehnike i računarstva.

Programe obaju kandidata za rektora Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku možete ‘prolistati’ u nastavku. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.40 MB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.22 MB]

sveučilište u osijeku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap