Pretraga

Sveučilište u Rijeci objavilo je upisne kvote za 2022., na nekoliko studija neće upisivati nove studente

A- A+

Sveučilište u Rijeci objavilo je upisne kvote za 2022./23. godinu. Prema odluci Senata, ove godine upisuje se na sve studije ukupno 3.501 student, malo manje nego lani. Na ukupno četiri studija neće se ove godine upisivati novi studenti.

studentski dom trsat rijeka

Studentski dom Trsat u Rijeci
Foto: srednja.hr

Prijave studijskih programa već su započele 1. veljače, a sveučilišta sada objavljuju i kvote za upise u narednu akademsku godinu. Na Sveučilištu u Rijeci, koje je ovih dana objavilo kvotu za upis u 2022./23., ukupni broj upisnih mjesta je 3.501, što je za 23 mjesta manje nego prošle godine. Za redovite studente rezervirano je 2.634 mjesta, za izvanredne 770 dok je 97 mjesta predviđeno za strane studente.

Kvota je najveća na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, iznosi 485 mjesta. Nešto malo manje, 473 mjesta, je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dok je na Filozofskom u Rijeci upisna kvota u iduću godinu 412 mjesta. Na jednom od najpoželjnih studija, logopediji, kvota je ista kao i prošle godine – 30 mjesta.

I ove godine na neke se studije u Rijeci neće upisivati novi studenti, odnosno kvota za njih je nula. U mirovanje je stavljen preddiplomski sveučilišni studij dentalna higijena na Fakultetu dentalne medicine, ali se studenti upisuju na integrirani istoimeni studij na hrvatskom i na engleskom. U mirovanju su i tri stručna studija Tehničkog fakulteta – strojarstvo, brodogradnja i elektrotehnika. No, maturanti se upisuju na istoimene sveučilišne studije.

Izdvojeni članak

Pazite da ih ne propustite: Objavljeni svi važni rokovi za one koji upisuju faks u 2022.

Podsjetimo za kraj, maturanti fakultete u pravilu mogu prijavljivati do objave konačnih rezultata mature, što je ove godine 18. srpnja do 13:59 sati. No, visokoškolske ustanove mogu odrediti i raniji rok prijave, što je obično slučaj kod studija za koje se provode prijemni ispiti, pa bi maturanti trebali redovito pratiti web stranice fakulteta koje imaju na listi prioriteta. Orijentacijske rang-liste za upise bit će objavljene 29. travnja, a konačne 18. srpnja iza 15 sati, stoji u kalendaru Središnjeg prijavnog ureda. Ostale važne datume za upise možete vidjeti ovdje.

U nastavku možete vidjeti odluku Senata Sveučilišta u Rijeci o upisnim kvotama za preddiplomski i diplomske studije u 2022./23., a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.06 MB]


Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete.

Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Copy link
Powered by Social Snap