Pretraga

Sveučilište u Splitu olakšalo upis u novu godinu, dio studenata neće plaćati školarinu

A- A+

Zbog epidemije koronavirusa prošle su godine pojedine visokoškolske ustanove za studente smanjile troškove studija. Među njima je i Sveučilište u Splitu. Ono je odlučilo da se prijenos završnog ili diplomskog rada, ukoliko je to studentu jedini preostali kolegij, neće naplaćivati.

Foto: Srednja.hr

– Drage i poštovane kolege, obavještavamo vas da je Senat Sveučilišta u Splitu na prošloj sjednici održanoj 27. svibnja 2021. usvojio prijedlog studentskih predstavnika i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, da se u idućoj akademskoj godini 2021./2022. – studentima ne naplaćuje prijenos završnog rada ili diplomskog rada, u slučajevima kada je to jedini preostali kolegij. Ponosni smo što se naš glas čuje i što vas, nadamo se, uspješno predstavljamo, poručili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Sličnu odluku Sveučilište u Splitu donijelo je i lani. Kako su dodatno pojasnili iz Zbora, prije toga se u skladu s Odlukom o participaciji školarine po linearnom modelu naplaćivao svaki ECTS bod.

– Studentski predstavnici su lani i ove godine uputili molbu za oslobađanje plaćanja diplomskog ili završnog rada koja je usvojena. Trudit ćemo se kroz iduće razdoblje izboriti da se ova odredba ugradi u samu Odluku, kako bi studentima omogućili sigurnost i izvjesnost, poručili su iz splitskog Studentskog zbora.

Copy link
Powered by Social Snap