Pretraga

Sveučilište u Splitu uskoro bi moglo dobiti novi Studentski centar

A- A+

Gradsko vijeće u Solinu usvojilo je zaključak kojim se prihvaća inicijativa tamošnjeg gradonačelnika Dalibora Ninčevića oko izgradnje Studentskog centra na predjelu Klanca. Projekt je nastao iz pisma namjere Sveučilišta u Splitu, a odbore li se svi pregovori, splitski će studenti dobiti novu studentsku zonu. 

Foto: http://www.croatiaview.com/

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] U Splitu otvorena menza s čak 400 sjedećih mjesta

Kako stoji na stranicama splitskog Sveučilišta, a kazao je predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić, Vijeće je ovlastilo gradonačelnika da obavi sve potrebne razgovore s čelnim ljudima Sveučilišta te dogovori radnje oko ideja i glavnih projekata vezanih za novi Studentski centar. Ako projekt zaživi u potpunom smislu te riječi, glavnu će riječ ponovno imati Gradsko vijeće.

Kao veliku prednost nove lokacije studentske zone koju je Vijeću prezentirao rektor Šimun Anđelinović, čelni ljudi navode veličinu gradilišta od oko 19 tisuća četvornih metara, kao i činjenicu da nije premreženo drugim vlasnicima te je lokacija u potpunom vlasništvu grada. Projekt gradnje Studentskog centra u Solinu financirao bi se iz Europskih fondova te je namjera da on bude čim prije predložen Vladi kako bi bio stavljen na prioritetnu listu.

Sveučilište u Splitu uskoro bi moglo dobiti novi Studentski centar
Share via
Copy link
Powered by Social Snap