Pretraga

Sveučilište u Zagrebu svečano dodijelilo stipendije za svoje najbolje studente

A- A+

U zgradi Muzičke akademije jutros je održana svečana dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu. Studenti će na temelju izvrsnosti, obrazovanja za deficitarna zanimanja, sportske uspjehe ili slabijeg imovinskog statusa dobiti 10.000 kuna.

Zagrebački stipendisti na pozornici sa zagrebačkim rektorom

Zagrebačko Sveučilište danas je u zgradi Muzičke akademije svečano dodijelilo 510 stipendija kako bi financijski olakšao obrazovanje svojim najboljim studentima.

Izdvojeni članak

Provjerite koje vam se stipendije trenutno nude u Hrvatskoj i inozemstvu

Za izvrsnost nagrađeno 410, a za sportske uspjehe deset studenata

– Na Sveučilištu u Zagrebu brinemo se da naši najbolji studenti ostanu motivirani i to ne samo pri učenju, nego da ih potaknemo na studiranje područja koja su interesantna za državu. Isto tako, brinemo se i za najbolje sportaše, ali i socijalno ugrožene pa da tijekom studiranja dobiju 1.000 kuna mjesečno, rekao je rektor Damir Boras za medije, a na svečanoj dodjeli studentima je istaknuo kako su oni najbolji od najboljih pa da se od njih i očekuje najbolje.

Za izvrsnost je nagrađeno 410 studenata. Zbog studiranja u nastavničkim studijskim programima u području matematike, prirodnih znanosti i informatike stipendiju Sveučilišta dobilo je 40 budućih profesora, 50 stipendija osigurano je za redovite studente slabijeg socio-ekonomskog statusa, a deset je dodijeljeno za vrhunske sportske rezultate.

‘Za takav uspjeh važno je svakodnevno učiti’

– Zahtjevno je svakodnevno učiti kako bi se postigao što bolji uspjeh na faksu. Ja sam prvu godinu uspio položiti s prosjekom 5.0 i za to nisam morao po cijeli dan sjediti za knjigom, ali za takav uspjeh važno je kontinuirano raditi, odnosno, svakodnevno učiti po par sati, rekao je Luka Mate Mahečić, student druge godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je 10.000 kuna za akademsku godinu 2015./2016. dobio na temelju izvrsnosti. 

Luka ističe kako je zadovoljan sredstvima koje je dobio od Sveučilišta kao pomoć za daljnje studiranje. S obzirom na to da je iz Zagreba, nema prevelika izdvajanja zbog studiranja pa će stipendiju iskoristiti kao bonus za neke dodatne stvari koje si inače ne bi priuštio.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za dodjelu stipendija

Nagrađeni studenti zadovoljni iznosom stipendija

– Stipendiju sam dobila prošle pa sam se sada nadala da ću ju dobiti i ove godine. Osobno mislim da nije teško osigurati sve potrebne uvjete, ali to ovisi od osobe do osobe. Što se tiče rektorovih riječi, gledam na to kao na popis dobrih želja, a sad je na nama hoćemo li ih ostvariti ili ne, ali dat ćemo sve od sebe, kaže Karolina s pete godine Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta, koja je stipendiju dobila jer se obrazuje za nastavnike u STEM području.

Njezin kolega Fabijan također se prepoznao i dobio stipendiju za buduće nastavnike iz matematike, prirodnih znanosti i informatike. S obzirom na to kako ni sam nije očekivao da bi stvarno mogao postati stipendist Sveučilišta u Zagrebu, itekako je zadovoljan s 10.000 kuna koje će dobiti za troškove studiranja u ovoj akademskoj godini.

Sveučilište u Zagrebu svečano dodijelilo stipendije za svoje najbolje studente
Share via
Copy link
Powered by Social Snap