Pretraga

Sveučilište upozorava: Ne nasjedajte, nismo vas tražili ponude

A- A+

Sveučilište u Zagrebu upozorilo je sve koji su dobili zahtjev za ponudu da ga oni nisu poslali. Podsjetimo, ovo nije prvi put da je zagrebačko sveučilište žrtva phising kampanje.

Damir Boras / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Mi smo Sveučilište u Zagrebu pod vodstvom profesora Damira Borasa, piše u lažnoj poruci e-pošte koja zapravo nije došla sa zagrebačkog sveučilišta.

Sa Sveučilišta u Zagrebu upozorili su javnost na prevarante koji se predstavljaju kao predstavnici.

– Ne otvarajte sumnjivu e-poštu prividno poslanu sa Sveučilišta u Zagrebu koja dolazi sa [email protected] adrese, pod naslovom ZAHTJEV ZA PONUDU (Sveučilište u Zagrebu) EUI894/BU466. Ukoliko ste dobili takvu e-poštu samo je obrišite, napisali su na stranicama Sveučilišta.

 


Da, administratori sveučilišne stranice krivo koriste veznik “ukoliko”, a nedostaje im i zarez u zavisnosloženoj rečenici. Naime, veznik “ukoliko” u pogodbenim se rečenicama na standardnome jeziku zamijenjuje veznikom “ako”. Može se upotrebljavati u poredbenim rečenicama, ali uz parnjak “utoliko” (npr. Ukoliko više uzme, utoliko će više platiti). Nadalje, zavisnosložene rečenenice koje počinju veznikom, zbog inverzije, odjeljuju se zarezom. Također, prijedlog “sa” ne upotrebljava se ispred riječi koje započinju otvornicima.

Izdvojeni članak

Ne nasjedajte: Lažni rektor Boras mejlom traži novac

No podsjetimo, nije ovo prvi put da je Sveučilište u Zagrebu postalo žrtvom phising kampanje. Zlikovci su se preklani predstavljali kao rektor Damir Boras. S lažne adrese e-pošte [email protected] slali su poruke u kojoj su potencijalne žrtve također tražili da im pošalju novčane ponude. Prije nekoliko su pak mjeseci imali isti problem kao i danas.

Copy link
Powered by Social Snap