Pretraga

Sveučilište uvelo posebnu proceduru za studente u samoizlaciji

A- A+

Za studente na razmjeni i sve studente koji su smješteni u studentskim domovima, a sumnjaju na zarazu koronavirusom ili su pozitivni na COVID-19, Sveučilište u Splitu donijelo je  ustanovilo procedure postupanja, koje će pomoći lakšem snalaženju u potrebnim koracima od pojave simptoma i testiranja, kao za i pitanja smještaja i prehrane. Odluku su donijeli nakon što je otkriveno kako je COVID-pozitivno čak 16 stranih studenata.

Ilustracija, Unsplash

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izjavio je nedavno kako nema posebnih žarišta epidemije koronavirusa, ali da je zamijećeno 20 slučajeva zaraze kod studenata koji su došli na razmjenu u Split. Sa splitskog Sveučilišta tada su rekli kako je riječ o 16 stranih studenata, ali nema žarišta na fakultetima jer su studenti na dvotjednoj online nastavi.

Izdvojeni članak

Sveučilište nakon vijesti o zarazi među studentima: Ova dva tjedna smo na online nastavi

No, sa splitskog su sveučilišta sada detaljno propisali procedure za studente koji su zaraženi ili sumnjaju na zarazu, a smješteni su u studentskom domu.

U slučaju pojave simptoma, student tako mora ostati u domu i o tome mora obavijestiti dekanat svoje sastavnice i voditelja domskog smještaja, ali i sveučilišni Covid-centar na 099 268 4319.

Fakultet će za studente dogovoriti testiranje, a ako je test pozitivan, sveučilišni Covid-centar o tome informira studenta i Sveučilište u Splitu na e-mail covid19@unist.hr.

Dostava hrane u sobu, račun plaćaju tek na kraju

–  Ako je student pozitivan na covid-19 smješten u studentskom domu, bit će potrebno organizirati alternativan smještaj te će im biti omogućena prehrana preko SC-a, korištenjem iksice. Potrošeni iznos student će platiti na kraju izolacije. Ako iksica nije aktivna, student će platiti 35 kn po obroku. Dostavu obroka u smještaj izvan doma student će plaćati u iznosu od 15 kn po dostavi (uključuje posudice za hranu) na kraju izolacije, piše u protokolu.

Kako bi podmirili ukupno nastale troškove za prehranu i dostavu tijekom izolacije, studenti se trebaju javiti Studentskom centru (u restoran Kampus ili Hostel Spinut).

Protokol naručivanja:
1. Student mailom obavještava recepciju doma sa namjerom korištenja usluga prehrane u razdoblju od-do, te navodi kontakt mobitel, broj sobe i broj iskaznice, te poštujući mjere dostavlja iskaznicu na recepciju.
2. Prilikom izdavanja obroka na blagajni se formira račun za tu uslugu te se obrok dostavlja u sobu studenta poštujući mjere
3. Studentski centar (SC) prikuplja sve račune
4. Po isteku izolacije SC dostavlja studentu jedan objedinjeni račun, a kao prilog računa dostavljaju se kopije za sve obroke
5. Student plaća račun transakcijski po isteku samoizolacije

Rublje čuvaju na balkonu sve do izlaska iz samoizolacije

Za vrijeme samoizolacije studenti ne mogu prati rublje.

– Studenti će robu za pranje odlagati u plastične vreće za smeće i držati na balkonu za vrijeme izolacije. Na kraju izolacije, roba će biti odnesena i oprana uz pridržavanje epidemioloških uputa. Smeće koje se nakupi za vrijeme izolacije, studenti također ostavljaju u plastičnim vrećama na balkonu, a nakon izolacije sami odlažu u kontejnere, stoji u uputama.

Kome se studenti trebaju javiti, možete pronaći na stranicama sveučilišta.

Definirana je procedura i za studente u privatnom smještaju.

–  Ako je student pozitivan na Covid-19 smješten u privatnom smještaju i potrebna mu je pomoć za vrijeme izolacije (prehrana ako živi sam/a, lijekovi itd.) kontaktira Studentski centar za prehranu po prethodno opisanoj proceduri, kažu sa sveučilišta.

Sveučilište uvelo posebnu proceduru za studente u samoizlaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap