Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo svoju preporuku za nastavu u ljetnom semestru

A- A+

Rektor Damir Boras fakultetima je preporučio, ni manje ni više, nego, da poštuju preporuke HZJZ-a. U njima piše da je ‘nastavu na visokim učilištima je nužno održavati prvenstveno na daljinu uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave kod koje bi nastava na daljinu u velikoj mjeri narušila ishode obrazovanja’.

Foto: Pixabay

– Preporučuje se održavanja nastave na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom semestru akademske godine 2020./21. u skladu s Preporukom HZJZ za održavanje nastave na visokim učilištima, napisao je u svojoj preporuci rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

U preporukama HZJZ-a stoji kako bi se nastava trebala održavati online.

Izdvojeni članak

Dva zagrebačka fakulteta odlučila: Online nastava i u ljetnom semestru, no ima izuzetaka

– Uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, nastavu na visokim učilištima je nužno održavati prvenstveno na daljinu uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave kod koje bi nastava na daljinu u velikoj mjeri narušila ishode obrazovanja, uzimajući obzir značajke tih specifičnih nastavnih procesa.

Na snazi ostaje i obaveza nošenja maski i distancu od najmanje dva metra između svih prisutnih osoba. Tijekom praktične nastave primjenjuju se odredbe koje vrijede za ustanovu u kojoj se onda odvija, primjerice za bolnicu. Preporuke HZJZ-a iz kolovoza napisane su čak osam stranica koje možete pogledati ovdje, a njihovu nadopunu iz studenog ovdje.

Rektor Boras upozorio je sastavnice da i dalje svakodnevno trebaju slati ažurirane podatke o broju zaraženih i samoizoliranih studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja. Studentski zbor pozvao je da promiče provođenje mjere prevencije širenja zaraze, a ostavio je otvorenim i da Krizni stožer Sveučilišta predloži izmjene preporuka. Cijeli rektorov dopis preuzmite ovdje.

Podsjetimo kako su neki fakulteti već odlučili kako će izgledati nastava. Ekonomski fakultet odlučio je da će se ona i dalje provoditi online putem, uz izuzetak manjeg broja kolegija. Online nastava do daljnjeg se održava i na Fakultetu političkih znanosti, koji pak ima prostornih problema.

Izdvojeni članak

Nema online nastave: Dva zagrebačka fakulteta donijela odluke – studenti se vraćaju u klupe

Suprotno aktualnoj preporuci rektora, nastava uživo provodit će se na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije te Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Na oba uz posebno propisane epidemiološke mjere.

Čovjek bi se zapitao čemu uopće preporuka Sveučilišta kad svaka njegova sastavnica može po svome…

Sveučilište u Zagrebu objavilo svoju preporuku za nastavu u ljetnom semestru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap