Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo upute za studente: Evo tko ne bi trebao dolaziti na faks

A- A+

Na temelju preporuka Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu sa sjednice održane 11. ožujka, rektor Damir Boras donio je Uputu sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu o postupanju vezano uz epidemiološku situaciju vezanu za koronavirus. Odgađaju se sve aktivnosti na Sveučilištu koje nisu u izravnoj mjeri vezane za nastavu. Svi studenti koji su u proteklih 14 dana boravili izvan Hrvatske dužni su se javiti nadležnom prodekanu za nastavu i studente i ostati u samoizolaciji 14 dana od povratka. Kroničnim bolesnicima također se preporučuje ostati 14 dana kod kuće.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz koronavirus rektor Boras je na temelju preporuka Kriznog stožera Sveučilišta u Zagrebu donio upute o postupanju:

Ovo je 7 uputa koje su danas objavljene:

1. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 odgađaju se sve aktivnosti, koje nisu u izravnoj mjeri vezane uz nastavu.

2. Svi djelatnici Sveučilišta i sastavnica Sveučilišta koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se javiti Upravi i ostati u samoizolaciji za vrijeme u kojem će raditi od kuće (ukupno 14 dana od povratka). U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – HZJZ

3. Uprave sastavnica dužne su svakodnevno informirati Upravu Sveučilišta i dostavljati popis studenata u samoizolaciji putem e-pošte: rector@unizg.hr.

4. Svi studenti koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se javiti nadležnom prodekanu za nastavu i studente i ostati u samoizolaciji (14 dana od povratka). U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema naputku HZJZ .

5. Izostanci studenata s nastave opravdat će se posebnim odlukama rektora odnosno dekana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

6. Djelatnicima i studentima koji boluju od kroničnih bolesti te trudnicama preporučuje se ostati, od dana izdavanja ovih preporuka, 14 dana kod kuće i raditi od kuće u dogovoru s Upravom, a studenti u dogovoru s nadležnim prodekanom.

7. Sveučilište u Zagrebu spremno je u najkraćem roku obustaviti izravnu kontaktnu nastavu te donijeti konkretne odluke u vezi s tim sukladno Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Napomena: Sveučilište u Zagrebu ima oko 66.000 studenata i oko 9.500 nastavnika/zaposlenika/suradnika te je važna njihova zaštita.

Preporuka: Studentski domovi dužni su podignuti mjere higijene na najvišu razinu te povećati dostupnost dezinficijensa. Sastavnice su dužne osigurati dostupnost dezinficijensa te organizirati pojačanu dezinfekciju prostora sukladno uputama HZJZ.

Sveučilište u Zagrebu objavilo upute za studente: Evo tko ne bi trebao dolaziti na faks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap