Pretraga

Na sveučilištu pokrenut info-centar za koronavirus: Volontiraju studenti, ali i zaposlenici

A- A+

Sveučilište u Rijeci u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci i Studentskim centrom Rijeka osnovalo je info-centar za COVID-19. U pozivnom centru volontiraju studenti, ali i zaposlenici sveučilišta, a Zbor poziva dodatan broj studenata da se priključe akciji.

Ilustracija, Unsplash

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci pokrenut je info-centar za COVID-19. Kako su priopćili sa Sveučilišta, u funkciji je šest telefona, odnosno šest radnih jedinica, a nalaze se u prostorima Studentskog centra.

– Ovih šest telefonskih linija rasterećuje od ranije poznat broj za informacije o koronavirusu za područje PGŽ-a 051/554-801 te će dio komunikacije s građanima preuzeti volonteri Centra. U pozivnom centru djeluju studenti volonteri te zaposlenici Sveučilišta koji su prošli odgovarajuću edukaciju. Najpoželjniji su studenti završnih godina medicinskih, zdravstvenih i srodnih studija (npr. medicina, zdravstveni studiji, biotehnologija, psihologija i sl.), priopćili su sa Sveučilišta u Rijeci.

Izdvojeni članak

Studenti medicine pomagat će liječnicima: ‘Rasteretit ćemo stotinjak zdravstvenih djelatnika’

Koordinatorica za zaposlenike Sveučilišta je Danijela Bradamante, rukovoditeljica Službe za upravljanje prostorima i promociju Kampusa, a za studente Tin Vučković, predsjednik Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci pozvao je studente na volontiranje.

– Primarno se traže volonteri medicinskog i srodnih zanimanja, no možete se prijaviti neovisno o struci/zanimanju. Prijaviti se mogu svi studenti, zaposlenici, građani. Svaki četvrtak vršit ćemo regrutaciju novih prijavljenih volontera, svi volonteri obvezni su proći edukaciju. Svaki volonter potpisuje ugovor o volontiranju te mu se izdaje potvrda o volontiranju, poručili su iz Zbora, a zainteresirani iz Rijeke za volontiranje se prijavljuju putem ove prijavnice.

Na sveučilištu pokrenut info-centar za koronavirus: Volontiraju studenti, ali i zaposlenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap