Pretraga

Sveučilištu u Splitu dobilo pet (starih)novih dekana

A- A+

Na sjednici Senata u Splitu potvrđen je odabir dekana Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Filozofskog fakulteta, Katoličko bogoslovnog fakulteta, Kemijsko-tehnološkog fakulteta te Umjetničke akademije u Splitu. Senat je podijelio i posebna priznanja te počasni doktorat.

Sveučilište u Splitu

Potvrđen je i izbor izvanrednih profesora dr.sc. Pere Dabića i dr.sc. Marine Trgo za zvanje redoviti profesor na Katoličko bogoslovnom fakultetu.

Izdvojeni članak

Mladi splitski programeri smislili aplikaciju koja štiti učenike od opasnosti na internetu

Odlukom Senata profesor dr.sc. Sven Gotovac novi je dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Na čelo Filozofskog fakulteta stao je profesor dr.sc. Aleksandar Jakir, dok je fuknkciju dekana na Katoličko bogoslovnom fakultetu preuzeo dr.sc. Anđelko Domazet. Novi dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta je dr.sc. Igor Jerković, a dekan Umjetničke akademije postao je profesor Mateo Perasović.

Profesoru Davidu Rogeru Jonesu Owenu dodjeljen je počasni doktorat. Zahvaljujući rezultatima iz znanstvenog i društveno angažiranog rada, profesor Owen pripada redu najvećih znanstvenika i intelektualaca na području tehničkih znanosti. Doktorat će mu omogućiti čvršću suradnju s tehničkim fakultetima u Splitu kao i ugled Sveučilišta.

Priznanja Sveučilišta u Splitu dodjeljena su profesorima dr.sc. Željku Domazetu te dr.sc. Radoslavu Pavazzi s FESB-a, profesoru dr.sc. Juri Radniću s FGAG-a, dr.sc. Maji Paveli Vrančić s PMF-a, dr.sc Rosandi Mulić s POMF-a.

Copy link
Powered by Social Snap