Pretraga

Tehničko veleučilište u Zagrebu dodjeljuje stipendije vatrogascima

A- A+

Dodjeljuje se 6 stipendija profesionalnim vatrogascima za izvanredno studiranje preddiplomskih i diplomskih studija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Dekanica Veleučilišta ističe kako je to njihova zahvala hrabrim i požrtvovnim vatrogascima koji su gasili stravične požare u Hrvatskoj. Od ukupnog broja, 3 stipendije odnose se na preddiplomske, a 3 na diplomske politehničke studije po osobnom izboru polaznika. Natječaj za stipendije otvoren je do ponoći 30. rujna, a u kriterijima za rangiranje molbi nalazi se aktivno sudjelovanje u gašenju požara u 2017. godini.

Foto: Pixabay

Jedna neuobičajena vijest danas je osvanula na stranici Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Naime, TVZ je odlučio dodijeliti 6 stipendija za svoje studijske programe, i to namijenjene – vatrogascima.

‘Ovo je naša zahvala i iskaz poštovanja vatrogascima koji su gasili stravične požare’

Izdvojeni članak

Maturanti ludi za računarstvom: Pet puta više kandidata od upisnih mjesta

Od ukupnog broja, 3 stipendije odnose se na preddiplomske studije, a 3 za diplomske, neovisno o smjeru koje kandidati odaberu. Dekanica TVZ-a Slavica Ćosović Bajić kazala je kako stravični požari nikoga nisu ostavili ravnodušnim, pa tako ni njih, koji ovim putem iskazuju poštovanje i zahvalu vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju.

– Stravični požari koji su ovoga ljeta zahvatili Hrvatsku nikoga nisu ostavili ravnodušnima, a sve oči bile su uprte u hrabre i požrtvovne vatrogasce koji su nas nebrojeno puta branili od vatrene stihije. Upravo zato, ove godine odlučili smo dodijeliti 6 stipendija našim profesionalnim vatrogascima te im se tako zahvaliti i iskazati svoje poštovanje, izjava je dekanice Ćosović Bajić.

Prijave na natječaj traju do 30. rujna

Na natječaj za stipendiju možete se prijaviti do 30. rujna u ponoć, a molbe se predaju isključivo elektronički i to na mail adresu [email protected]. Gleda se i zadovoljavate li kriterije sudjelovanja u gašenju požara u 2017. godini, što uključuje broj dana ili akcija na terenu, kao i ozljede te bolovanje zbog vatrogasnih aktivnosti. Usto će se vrednovati posebna priznanja i/ili nagrade relevantnih tijela ili ustanova, aktivno sudjelovanje na promotivnim vatrogasnim aktivnostima u vidu smotri, demo akcija i slično. Naposljetku, gledat će se i sama sklonost kandidata inženjerskom pozivu.

Izdvojeni članak

Tehničko veleučilište u Zagrebu otvara dva nova diplomska studija

U molbama koje se šalju prijavom na natječaj mora biti istaknuto za koji se studij kandidat aplicira, a birati možete između 6 smjerova: informatika, računarstvo, elektrotehnika, graditeljstvo, strojarstvo ili mehatronika. U molbi također treba naglasiti prijavljujete li se na preddiplomski ili diplomski studij. Za preddiplomski, potrebna je potvrda o završenom srednjoškolskom obrazovanju  a za diplomski studij moraju imati 180 ECTS bodova na odgovarajućem preddiplomskom studiju kako je navedeno na web stranicama svakog pojedinog studija.

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap