Pretraga

Tehničko veleučilište u Zagrebu pokrenulo je inovativan studij, pogledajte o čemu se radi

A- A+

Tehničko veleučilište u Zagrebu dobilo je dopusnicu za izvođenje novog diplomskog studija Informacijska sigurnost i digitalna forenzika. Jedan je to od studija razvijenih tijekom projekta Politehnika 2025, o čemu smo pisali još prošle godine.

Foto: Pixabay

Izdvojeni članak

Tehničko veleučilište u Zagrebu otvara dva nova diplomska studija

Digitalno društvo u kojem živimo promiče granice sigurnosti. Kako pojedinca, tako i društva u okvirima kojima dominiraju nove tehnologije. Kibernetički kriminalitet ne pozna granice i već dugo se odvijaju radnje koje ugrožavaju osobnu sigurnost, ali i sigurnost čitavih organizacija i država. Upravo to bio je povod Tehničkog veleučilištu u Zagrebu za pokretanjem inovativnog studijskog programa Informacijska sigurnost i digitalna informatika.

Prvi takav studij u Hrvatskoj

Diplomski specijalistički stručni studij Informacijska sigurnost i digitalna forenzika osnovan pri TVZ-u prvi je takav studij u Hrvatskoj. Njegovim osnivanjem, tvrde, pokazuju da su prepoznali potrebu za obrazovanjem stručnjaka koji se mogu nositi s rizicima i prijetnjama u kibernetičkoj domeni društva.

Završetkom studija studenti će biti osposobljeni raditi sljedeće poslove:
analizirati sigurnost svih komponenti informacijskog sustava, ispitivati sustav informacijske sigurnosti, istraživati nove tehnologija za sustav sigurnosti, izabirati alate i opremu za primjenu u sustavu sigurnosti, kreirati politike sigurnosti te rukovodi tijelima za organizaciju i provedbu aktivnosti iz djelokruga korporativne sigurnosti.

Ovaj je studij namijenjen svim zainteresiranim budućim studentima koji žele steći teorijska i pratkična znanja o zakonskim i tehničkim aspektima informacijske sigurnosti, digitalne i računalne foreznike, etičkog hakiranja, primijenjene kriptografije, upravljanja rizicima i kontinuitetom poslovanja.

Prijaviti se mogu stručni i sveučilišni studenti

Izdvojeni članak

Sele u staru vojarnu: Ovaj faks od sljedeće godine svoje izvanredne studente premješta na Kampus Borongaj

Diplomski studij Informacijske sigurnosti i digitalne foreznike mogu upisati svi studenti i studentice koji su dosadašnjim visokoškolskim obrazovanjem stekli 180 ECTS bodova i to završetkom stručnih ili sveučilišnih preddiplomskih studija u području tehničkih znanosti, polje računarstvo ili području društvenih znanosti, polju informatike.

Studij traje četiri semestra te nakon položenih predmeta u ukupnom opsegu od 120 ECTS bodova studenti stječu naziv stručnog specijalista inženjera informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.

Detaljne informacije o ovom studiju možete vidjeti na ovoj poveznici.

Tehničko veleučilište u Zagrebu pokrenulo je inovativan studij, pogledajte o čemu se radi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap