Pretraga

Testiranje ili COVID potvrde postaju obavezni za studente još dva zagrebačka faksa

A- A+

Osim za studente Veterinarskog i Filozofskog fakulteta, koji su zbog toga i prosvjedovali, testiranje odnosno COVID potvrde postaju obavezne i za studente Medicinskog fakulteta u Zagrebu te od 7. prosinca za studente Kineziološkog u Zagrebu. S Prirodoslovno-matematičkog fakulteta priopćeno je da studenti ne moraju za ulazak na fakultet imati COVID potvrdu, ali da je moguće da će se zbog razvoja situacije ‘kroz neko vrijeme to promijeniti’.

Foto: Unsplash

Od utorka svi zaposlenici javnih i državnih službi obavezni su se dvaput tjedno testirati za dolazak na posao, odnosno posjedovati važeću COVID potvrdu. To se odnosi i na zaposlenike fakulteta, dok su studenti izuzeti iz odluke Stožera, osim ako visoko učilište odluči drugačije.

Na KiF-u obvezno testiranje ili COVID potvrde od 7. prosinca

A već je poznato kako su Veterinarski i Filozofski fakultet u Zagrebu donijeli odluke prema kojima COVID potvrde moraju imati i studenti, zbog čega je jučer nekolicina njih i prosvjedovala ispred ta dva fakulteta.

Od 7. prosinca i svi studenti Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na svim razinama studija i svim studijskim programima prilikom ulaska i boravka na fakultet moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu, stoji u odluci objavljenoj na web stranici tog faksa.

– EU digitalna COVID potvrda se prilikom ulaska dokazuje predočenjem u pisanom ili elektronskom obliku, odnosno predočenjem drugog odgovarajućeg dokaza o preboljenju, cijepljenju odnosno testiranju. Svi studenti su dužni za ulazak na fakultet koristiti glavni ulaz na fakultet. Studenti koji trebaju pohađati nastavu na drugim ustanovama (vrtići, osnovne škole, srednje škole, ustanove javnoga zdravstva i ostale ustanove gdje se provodi nastava van sjedišta Fakulteta) dužni su pridržavati se odredaba koje su propisale te ustanova, piše u obavijesti KiF-a.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Studenti poručili: Mi nismo antivakseri, samo želimo normalno studirati bez COVID potvrda

Oni studenti koji se iz medicinskih razloga ne smiju cijepiti i tako ostvariti preduvjet za ulazak i boravak na fakultet, obvezni su dostaviti službeni dokaz o kontraindiciranosti cijepljenja u referadu najkasnije do 3. prosinca u podne, piše u odluci fakulteta.

– Takvim studentima će se omogućiti ulazak i boravak u prostorijama Fakulteta uz pojačanje epidemiološke mjere kojima će im njihove obaveze biti prilagođene kako bi se epidemiološki rizik sveo na najmanju moguću razinu odnosno rizik, stoji u odluci KiF-a koju potpisuje dekan Tomislav Krstičević.

Odluka KiF-a nalazi se u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

I Medicinski mjeru proširio na studente

Kako piše Jutarnji list, naputke za provedbu obveznog testiranja donijela je i uprava Medicinskog fakulteta u Zagrebu. I ondje se, osim zaposlenika i posjetitelja fakulteta, od utorka moraju testirati i studenti bez COVID potvrda ili dokaza o preboljenju.

Naputkom kojeg potpisuje dekan Medicine Slavko Orešković, propisano je da će troškove testiranja studenata bez COVID potvrda ili potvrda o preboljenju snositi fakultet, ali samo prva 22 dana. Nakon toga, piše Jutarnji, studenti će sami snositi troškove testiranja.

Na PMF-u za sada nisu obavezne za studente

Među većim fakultetima obavijest o COVID potvrdama na web stranicama objavio je i zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet. Za studente one za sada nisu obavezne, ali ta se odluka može promijeniti.

– Kao što vam je sigurno poznato, od utorka, 16. studenoga 2021., za radnike i većinu trećih osoba koje ulaze u prostore PMF-a obvezna je EU digitalna COVID potvrda ili druga odgovarajuća potvrda. Za studente navedeno još uvijek nije obvezno (s obzirom na razvoj situacije, moguće je da će se kroz neko vrijeme to promijeniti). Kako biste mogli ući u prostore PMF-a bez navedenih potvrda, molimo vas, da na ulazu u prostore PMF-a pokažete studentske iskaznice. Epidemiološku situaciju pratimo iz dana u dan (nažalost, ne postaje bolja), cilj nam je i nadalje osigurati uvjete za kontaktnu nastavu, pa stoga još jednom podsjećamo na potrebu poštovanja svih obveznih epidemioloških mjera te potičemo na cijepljenje one koji to mogu i žele, stoji u obavijesti PMF-a koju potpisuje dekan Mirko Planinić.


Testiranje ili COVID potvrde postaju obavezni za studente još dva zagrebačka faksa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap