Pretraga

Tisuće studenata već su je skinule: Stigla aplikacija za traženje studentskih poslova

A- A+

DING je aplikacija za zapošljavanje studenata koja CV, motivacijsko pismo i neodgovorene prijave pretvara u prošlost, a dostupna je u Google Play i Apple trgovini. Autori se nadaju kako ćete uz nju studentsku praksu ili posao u struci pronaći baš kod TOP poslodavaca.

foto: DING

– Definitivno bih izdvojila mogućnost chata sa poslodavcima kao najbolju značajku. Aplikacija je moderno dizajnirana i stvarno jednostavna za korištenje. Sve u svemu, top ideja, odlično osmišljeno i napravljeno, rekla je Kristina Kodrić, studentica četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

DING.jobs je hrvatski startup koji rješava probleme zapošljavanja studenata (i onih koji su to nedavno bili). Radi se o aplikaciji pomoću koje na jednom mjestu možete pronaći aktualne ponude studentskih i entry-level poslova, prakse i razna studentska natjecanja. Klasične životopise zamijenio je moderan profil, motivacijska pisma pretvorila su se u chat, a DING studentima garantira da će na svoju prijavu dobiti odgovor.

Na web aplikaciju se u manje od dva mjeseca prijavilo preko 1500 studenata i stotinjak poslodavaca. No onda su predstavili i DING mobilne aplikacije koje se mogu preuzeti na Google Play i Apple trgovini te došli do brojke od 3000 korisnika te preko 1300 downloada u samo 48 sati od puštanja na IOS i Android platforme što ih je svrstalo u top 30 mobilnih aplikacija u Hrvatskoj.

Pri traženju posla pomagat će vam i umjetna inteligencija

DING su prepoznali i mnogi poslodavci, pa tako na DING-u možete pronaći poslove najrenomiranijih poduzeća poput Rimac Automobila, Henkela, Infinuma, Erste Banke, KPMG-a, Croatia Osiguranja i mnogih drugih.

– DING-u znamo da studenti ne znaju što točno žele raditi nakon fakulteta – zato smo kreirali aplikaciju koja studentima služi kao karijerni kompas, odnosno mjesto gdje zajedno pronalazimo što ih zanima. Naš napredni sustav prilagođava ponudu poslova studentima u skladu s njihovim interesima, istaknuo je David Rey Hudeček, suosnivač i generalni direktor DING-a.

Izdvojeni članak

Studentima se nudi brutalna satnica od 100 kuna: Pogledajte koji su najplaćeniji poslovi ovoga tjedna

Osnivači kažu kako se razvoj DING-a temelji na naprednoj tehnologiji koja nudi potpuno drugačiji pristup traženju posla.

– Većina trenutnih rješenja za zapošljavanje se temelji na pretpostavci da korisnik zna što ga zanima, pa u skladu s time pretražuje bazu poslova. Iako je to možda normalno u većini slučajeva, kod studenata se ipak javlja značajan problem, a to je da oni često ne znaju što ih točno zanima. Tu na scenu stupaju DING-ovi algoritmi koji kroz vrijeme uče o studentovim interesima i nude im personaliziranu listu poslova. Daljnji put DING-a biti će usmjeren na unapređenje umjetne inteligencije i bolje povezivanje poslodavaca s kandidatima, najavljuju.

‘Studentima poslodavci nisu odgovarali pa smo napravili aplikaciju da to promijenimo’

Ideja je proizašla iz jednog od mnogih istraživanja koje David i njegov kolega Tomislav Krišto provode u Štreberaju, centru za poduke studenata.

– Znali smo da situacija sa zapošljavanjem studenata nije bajna, ali su nas rezultati svejedno iznenadili. Čak 83% studenata ne vjeruje da će ih fakultet pripremiti za ono što ih čeka na tržištu rada; 90% studenata nije otvorilo LinkedIn aplikaciju u zadnjih godinu dana, a 100% ih je barem jednom doživjelo da im nitko ne odgovori na prijavu za posao. Stoga smo se odlučili ponuditi svoje rješenje – aplikaciju za zapošljavanje prilagođenu upravo potrebama studenata, navodi Tomislav Krišto, suosnivač i direktor razvoja proizvoda. Izgradnju aplikacije sufinancirala je Europska Unija, sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izdvojeni članak

Provjerite koji su poslovi budućnosti: Gotovo trećina zanimanja kojima ćemo se baviti za dvije godine danas ne postoje

Iako epidemiološka kriza nije savršeno vrijeme za izlazak na tržište, osnivači DING-a nisu obeshrabreni. U ovoj godini očekuju oporavak tržišta i bolje prilike za mlade u potrazi za poslom.

– U komunikaciji smo s preko 300 poslodavaca, tako da imamo jako dobar pregled situacije na tržištu rada. U 2020. godini, bio je zamjetan značajan pad radnih prilika za mlade, ali u 2021. godini očekujemo oporavak tržišta. Mnoga poduzeća koja su stopirala zapošljavanje na juniorskim pozicijama neslužbeno najavljuju kako planiraju otvoriti radna mjesta u prvoj polovici ove godine. Trenutno, tržište najviše traga za studentima u IT sektoru, a počinju se značajnije buditi i radna mjesta za ekonomiste. Sve u svemu, mi imamo optimistična očekivanja od 2021. godine – kako za studente, tako i za DING, dodaje Tomislav Krišto.

‘S poslodavcima pričam preko chata’

Klara Vanđelić, studentica trećeg godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, kaže da je DING ono što je stvarno nedostajalo svim studentima koji žele pronaći posao.

– Super mi je što je sve prilagođeno studentima i to što se sa poslodavcima čujemo preko chata. Preporučila bih aplikaciju svim kolegama, ističe Vanđelić.

Na aplikaciju se besplatno mogu registrirati i studenti i poslovni korisnici. Moguće ju je koristiti preko web sučelja na adresi www.ding.jobs, a za studente je dostupna i mobilna aplikacija na Google play i Apple trgovinama.

Tisuće studenata već su je skinule: Stigla aplikacija za traženje studentskih poslova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap