Pretraga

I to nam je budućnost zemlje: Studentica nudi 300 kuna onome tko joj riješi zadatak s Fakulteta prometnih znanosti

A- A+

Visoko obrazovanje danas je sve dostupnije, a unatoč padu broja stanovnika upisne kvote na fakultetima povećavaju se. Ne čudi, stoga, da na fakultete zaluta i dio onih koji za studiranje baš i nisu kompetentni. Što zbog neznanja i nesposobnosti, što zbog lijenosti, studenti posežu za kupnjom akademskih radova i varanjem visokoškolske institucije na kojoj studiraju. Za time je ovih dana posegnula i jedna studentica, koja bi platila osobu da joj riješi zadatak s Fakulteta prometnih znanosti.

screenshot: Facebook|Tražim/nudim studentski posao (za uvećanje: desni klik mišem -> ‘otvori sliku’)

Kada kupuju seminarski rad, studenti to obično pravdaju činjenicom da je riječ o esejima koji su ponavljanje postojećih teza, prepričavanje znanstvenih članaka, prevođenje stranih istraživanja i kako pišući takve ionako ništa ne mogu naučiti.

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj imamo registriranu tvrtku koja se bavi prodajom maturalnih i diplomskih radova

No seminarski radovi u obliku eseja nisu jedino što se kupuje da bi se, u konačnici, stekla diploma i akademska titula. Tako je jedna studentica u Facebook grupi Tražim/nudim studentski posao postavila oglas u kojemu traži da joj se riješi poprilično konkretan zadatak. Riječ je o zadatku kojega bi trebao znati riješiti student koji je odslušao kolegij Operacijska istraživanja na Fakultetu prometnih znanosti.

– Pozdrav, jeli netko sa prometa i zna riješiti ovaj seminarski zadatak? Ako mi netko riješi do 19.1 navečer, platim 300kn. Javite se u inbox. Hvala, piše studentica.

Velike su vjerojatnosti da je kandidata već pronašla, budući da je mnoštvo potencijalnih vrlo brzo označeno u komentarima ispod objave. Samo jedan mladić ponudio je studentici konkretnu pomoć, kazavši da će joj poslati svoj primjer prema kojemu u kratko vrijeme i ona sama može riješiti zadani joj zadatak.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap