Pretraga

Top 10 sveučilišta za političke znanosti i međunarodne studije

Ukoliko ste zainteresirani za studiranje političkih znanosti ili međunarodnih odnosa, vjerojatno bi vas moglo zanimati gdje biste to mogli najkvalitetnije učiniti. Portal Top Universities napravio je još jednu top listu, ovog puta sveučilišta koje svake godine iznjedre najkonkurentnije politologe i stručnjake međunarodnih odnosa.

Top Universities već je načinio listu najboljih svjetskih sveučilišta općenito, a na Srednja.hr pisali smo i o top sveučilištima u području računarstva. Sada je izišla još jedna rang ljestvica, a ovoga puta saznali smo koja su to najbolja svjetska sveučilišta za političke znanosti i međunarodne studije.

1. Harvard (SAD)

Ovo se prestižno sveučilište već dugo drži na prvom mjestu fakulteta gdje su kolegiji društvenih znanosti najkvalitetniji. Od 30 predmeta na listi, ovo sveučilište drži prvo mjesto iz čak deset njih.

2. London School of Economics and Political Science (UK)

Ovo se sveučilište što se tiče kategorije političkih i društvenih znanosti od prošle godine popelo za jedno mjesto, a također je postiglo dobre rezultate u osalim društvenim kolegijima u kojima se specijaliziralo. Drugo mjesto je LSE zauzelo iz računovodstva i financija, treće za ekonomiju i geografiju, a četvrto a sociologiju. Svaki od kolegija popeo se na ljestvici s obzirom na rezultate od prošlogodišnje ljestvice.

3. Yale (US)

Na ovom sveučilištu studenti će steći izvrsnu naobrazbu iz područja prava, modernih jezika, engleskog jezika i književnosti, povijesti, medicina, biologije i ekonomije i psihologije.

4. Oxford (UK)

Iako je pao za dva mjesta s obzirom na prošlogodišnju ljestvicu, ipak je ispred svog najvećeg rivala – Cambridgea. Zaposlenici ovog sveučilišta imaju visoku reputaciju, a akademsko obrazovanje ocijenjeno je iznimno kvalitetnim.

5. Princeton (SAD)

Jedno od prestižnijih američkih sveučilišta što se tiče političkih znanosti ove se godine na ljestvici popelo za jedno mjesto, a dosta dobre rezultate ponovno su se pokazali u području filozofije, povijesti, sociologije, modernih jezika.

6. Australian National University

Ovo sveučilišta nakratko prekida američki i britanski monopol na ljestvici, a političke znanosti i međunarodne studije njegova su jaka strana. Dosta dobro stoje i s povijesti, geografijom, lingvistikom i filozofijom.

7. Cambridge (UK)

Ovo je sveučilište na sveukupnoj ljestvici također na sedmom mjestu, a najbolje rezultate pokazuje u matematici, lingvistici i povijesti. Ipak, i u politologiji i međunarodnim odnosima vrlo su visoko pozicionirani.

8. Columbia (SAD)

Najvišu poziciju na ljestvici Columbia je zauzela u području komunikacijskih i medijskih studija, gdje se našla na trećem mjestu. Sociologija, moderni jezici, povijest, pravo i ekonomija također su postigli dobre rezultate.

9. University of Tokio (Japan)

Ovo se sveučilište popelo za dva mjesta u odnosu na prošlogodišnju rang listu, a iako se japanska nadmoć očituje u području tehnologije, i iz društvenih predmeta pokazali su napredak.

10. National University Singapore, University od California, Berkeley

Sveučilište u Sinagpuru bilježi napredak od dva mjesta s obzirom na prošlogodišnju ljestvicu, i to u području političkih znanosti. Sveučilište s kojim dijeli deseto mjesto, ono u Kaliforniji, palo je s devetog mjesta.

Top 10 sveučilišta za političke znanosti i međunarodne studije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap