Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Cassandra/FER

A- A+

Peta menza koju smo ove godine testirali je Cassandra na FER-u. Prošle je godine prilikom ocjenjivanja menzi od njih 17 zagrebačkih, zauzela visoko četvrto mjesto, iako u studentskim kuloarima vlada mnijenje da je svakako u top tri. Odlučili smo u ovoj akademskoj godini vidjeti je li se što promijenilo.

Nakon prošle godine i projekta ocjenjivanja zagrebačkih studentskih menzi, odlučili smo provjeriti je li se na tom planu što promijenilo u ovoj. Do sada smo testirali menze na Ekonomiji, Veterini, domsku na Lašćini te Agronomiju. Slučajnim odabirom peta je Cassandra na FER-u. Prošle je godine zauzela četvrto mjesto u ukupnom poretku, a evo što smo zabilježili u ovoj.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Ekonomija

Petak bez mesa

U menzu na FER-u došli smo u petak oko 15 i 30 sati, dakle pred kraj radnog vremena, obzirom da Cassandra radi do 16 sati. Unatoč takvim okolnostima iznenadila nas je situacija da od nekoliko ponuđenih jela, sva su bila riblja. Kako je Hrvatska izrazito katolička zemlja, ne treba čuditi činjenica da je petkom obogaćena ponuda posnih jela.

Međutim, situacija da nema nijednog jela s mesom, također nam se učinila besmislenom, unatoč činjenici da je sami kraj dnevnog i tjednog radnog vremena, budući da je Cassandra zatvorena subotom i petkom.

Primjedbu iskazujemo i okolnosti da osim jela s mesom, u ponudi nije bio niti jedan kolač ili druga pravljena slastica, nego samo tvornički deserti.

Ipak, oslić s restanim krumpirom, uz salatu od zelja bili su prihvatljivog ukusa. Uz navedeno jelo i prilog, koji su činili jedan od menija te sok, račun nam je iznosio osam i pol kuna.

Kvaliteta hrane 7/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Lašćina

Vrlo ugodno okruženje s normalnim inventarom

Ambijent unutar FER-ove menze daleko je iznad prosjeka. Normalni drveni stolci s ukusno uređenom okolinom, stvaraju krinku da se nalazite u uobičajenom restoranu.

Jedina stvar koja eventualno narušava zbilja izvrsno okruženje je prevelika gužva unutar koje se onda često morate pomicati ili biti u strahu da netko sadržaj na tacni istrese po vama.

Ambijent 8/10

Izdvojeni članak

Ekskluzivno: Ekonomski fakultet dobiva novu liniju u menzi, a planira se i preuređenje KEFA-e

Inače nesnosne gužve smo izbjegli

U pogledu gužvi ponovit ćemo termin u kojem smo posjetili Cassandru, a koji je petak u 15 i 30 sati. Čekali smo svega devet minuta od trenutka kada smo stali u red do trenutka početka objedovanja.

U razgovoru sa stalnim posjetiteljima FER-ove menze, koje smo tamo zatekli doznali smo da je razlog upravo činjenica da smo stigli pred kraj radnog vremena te da je i drugim danima slična situacija u ovo doba.

No odlučite li se doći nešto ranije, mogli biste se neugodno iznenaditi. Redovi znaju biti 30-ak metara, a čekanja 40-ak. Kolega je prošle godine pola sata čekao na obrok.

Uz FER su u blizini još dva velika fakulteta, od kojih FSB ima menzu, a Filozofski ne. No, činjenica da je Cassandra na dobrom glasu među fakultetskom populacijom, dovodi studente s mnogih fakulteta u nju.

Iako smo sami doživjeli pozitivno iskustvo glede gužve, ocjenu ćemo uz to, formirati i na temelju prethodnih iskustava i razgovora sa stalnim posjetiteljima ove menze.

Gužva 5/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Veterina

Čistoća na visokom nivou

Cassandra je u rukama privatnog zakupca prostora, koji koncesiju može i izgubiti uslijed nekih negativnih okolnosti, no iz priloženog je vidljivo, da se to iz higijenskih razloga ne bi trebalo dogoditi.

Uredan prostor, koji kako smo naveli odaje dojam najnormalnijeg restorana široke komercijalne upotrebe, ostavio nas je bez primjedbi na čistoću. Tu i tamo se nespretnošću samih studenata zna dogoditi da ostane poneki komad hrane na stolu te stoga ocjena neće biti maksimalna.

Čistoća 8/10

Izdvojeni članak

Studentski standard: Ponovno ocjenjujemo zagrebačke menze i kvalitetu hrane u njima

Dodatni pult sa brzom hranom, najčešće je samo u pripravi brz

U okviru Cassandre, postoje i dva korisna dodatka. Kafić, sličnog ambijenta kao i u studentskom restoranu, kao i pult s takozvanom brzom hranom, gdje je moguće uzeti sendviče, pakirane deserte ili sokove. I na fast food pultu se dakako jede na X-icu.

No, zašto smo u podnaslovu rekli brza hrana samo u pripravi. Naime u tijeku naše posjete, ispred pulta brze hrane bio je red od barem desetak metara. Ili je i inače ovako ili su studenti bili upoznati s isključivom posnom ponudom hrane u sporoj menzi.

Ocjena 2/3

Izdvojeni članak

Otkrivamo misterij ‘Majburgera’ iz menze na zagrebačkoj Ekonomiji

Studentice ujednačene u ocjeni menze

U tijeku našeg posjeta Cassandri, razgovarali smo i s dvije studentice, koje smo zatekli u menzi. Obje su brucošice, s tim da je jedna baš na FER-u, a druga na Građevini.

– Hrana mi je super i od nekoliko menzi u kojima sam do sada bila samo je na Savi bolja. Najčešće je velika gužva pa bih dala ocjenu osam za ukupni dojam, rekla nam je studentica prve godine FER-a Marina.

Sličnih je opažanja bila i naša druga sugovornica.

– Bila sam do sada još u tri menze, ovdje mi je uredu hrana, na Savi je super, ali menza na mom faksu baš i nije dobra, rekla nam je brucošica Građevine Mia, koja je Cassandru ocijenila također osmicom.

Studentske ocjene 16/20

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Agronomija

Ako imate viška slobodnog vremena uputite se na FER

Ova menza visoko kotira u studentskim krugovima, a i na nas je ostavila dobar dojam. Međutim ako imate kraću ‘rupu’ između predavanja, nemojte se upuštati u odlazak na FER.

Mogli biste se iznervirati, a i ostati gladni.

No, uslijed viška vremena isplati se navratiti na FER te se počastiti ukusnim obrokom u ugodnom ambijentu.

Ukupna ocjena: 46/63

Foto: Ocjene zagrebačkih menzi 2013./2014.

Top lista zagrebačkih menzi: Cassandra/FER
Share via
Copy link
Powered by Social Snap