Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: FSB

A- A+

Menza Fakulteta strojarstva i brodogradnje po našim prošlogodišnjim rezultatima bila je u zlatnoj sredini, pri Sveučilištu u Zagrebu. Nalazi se u ‘južnoj’ zgradi Strojarstva te ima dvije linije. Jedna ima ponudi kuhanu hranu, a druga isključivo pizze. Što smo tamo ove godine zabilježili, donosimo u tekstu.

U drugoj godini ocjenjivanja zagrebačkih menzi, prešli smo pola puta te izvukli dojmove iz 9 od 17 studentskih restorana. Upravo na devetom mjestu, na prošlogodišnjoj ljestvici bila je menza Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Ona ima dvije linije, od kojih se na prvoj služe kuhana jela, a na drugoj samo pizze i sokovi.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: SC – spora linija

Dvokratni rad linije s kuhanom hranom

Ova menza ne radi subotom i nedjeljom dok joj je radno vrijeme ostalim danima dvokratno. Odnosno na liniji s kuhanim jelima od 8 do 9 i 45 poslužuje se doručak, a od 11 do 15 sati ručak.

Linija s pizzama radi jednokratno od 11 do 16 sati, svakim radnim danom.

Kako smo došli na sami početak radnog vremena za ručak, dakle u 11 sati, dočekao nas je veliki izbor menija. Točnije bilo je barem pet različitih vrsta mesa i pripadajućih im priloga.

Mi smo se odlučili za Zagrebački odrezak s restanim krumpirom, zelenom salatom, bananom te sokom. Iznos računa je bio osrednjih 14,16 kuna.

Obzirom da je početak radnog vremena, iznenadilo nas je što je obrok bio mlak. No i uz takve okolnosti odrezak i krumpir bili su ‘srednja radost’.

Ono što će također umanjiti ocjenu za kvalitetu hrane je činjenica da u ponudi nije bio niti jedan pravljeni desert, nego samo jedan tvornički, odnosno čokoladni puding.

Kvaliteta hrane: 6/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Agronomija

Stolovi za različit broj studenata

Unutar ‘podruma’ na FSB-u stolovi su posloženi na način da su pojedini predviđeni za četiri, šest ili više studenata. Kako smo ponavljamo, došli na početak radnog vremena, bilo je dosta slobodnih mjesta.

No, poznato je da pri susjednom Filozofskom fakultetu ne postoji menza pa zasigurno kada nahrupi i određeni broj studenata s ove obrazovne ustanove, prostora može pomanjkati.

Osim toga red za čekanje i ovoga puta se protezao sve do stolova za jelo pa malo neugodno izgleda kada objedujete, a nekolicina studenata koji čekaju stoji uz vas.

Ambijent: 6/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Cassandra/FER

Gužve znaju prouzročiti blagajnice

U 11 sati kada smo došli na otvaranje, red se odmah stvorio doduše uzrokujući čekanje od desetak minuta.

Ono što nam je također zapelo za oko je da se u red za čekanje dolazi s dvije strane pa je nejasno tko ima prvenstvo po dolasku.

Student FSB-a Tvrtko požalio se da međusobnim razgovorom usred radnog vremena, ponekad i blagajnice znaju produljiti vrijeme čekanja na objed.

Gužva: 6/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Lašćina

Nakrcani tanjuri otežavaju pristup

Kada je riječ o čistoći, opazili smo da su tanjuri, koji u izlogu čekaju svoje vlasnike, jako gusto nakrcani pa je par studenata imalo problem prilikom dolaska do najudaljenijeg. Odnosno morali su zakvačiti nekoliko njih da bi došli do željenog.

Također tacne su jako ofucane, a uz to i mokre, što je nemoguće ne primijetiti. Različita je u FSB-ovoj menzi i veličina tacni, odnosno nešto su uže i kraće pa time i manje praktične, želite li uzeti nekoliko tanjura s hranom.

Čistoća: 5/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Ekonomija

Linija s pizzama radi svakim radnim danom po pet sati

Kada je riječ o dodacima, liniju s pizzama pri FSB-u odlučili smo tako tretirati, budući da ima u ponudi samo navedeno brzo jelo te sokove.

Ipak, uzmemo li u obzir da ova linija radi svakog radnog dana od 11 do 16 sati, odnosno sat dulje nego spora linija za vrijeme ručka, ona dobiva na vrijednosti.

Dakle ako ste zakasnili u sporu, odnosno došli nešto prizalogajiti u periodu od 15 do 16 sati, imat ćete mogućnost uzeti pizzu i sok.

Dodaci: 2/3

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Veterina

Studentske ocjene malo iznad osrednjih

Studenta FSB-a Tvrtka već smo spomenuli u kontekstu blagajnica, a dodao je kako je dosta raznovrsna hrana te nikada nešto nije bilo sumnjivog roka trajanja ili pokvareno, što je doživio kako navodi u SC-u.

Menzu pri svom fakultetu ocijenio je sedmicom.

Borna, koji također studira na FSB-u imao je nešto drugačije kritike od Tvrtka. Naime on smatra da je hrana jednolična, uvijek ista, a navodi i da kvaliteta i nije neka. On je ovoj menzi dao ocjenu šest.

Studentske ocjene: 13/20

Izdvojeni članak

Top liste zagrebačkih menzi: Kampus Borongaj

Osrednje i ove godine

Kada se sve zbroji i oduzme, FSB-ova menza i ove bi godine mogla biti na nekim osrednjim plasmanima.

Hrana koju smo kušali, bila je jestiva, a ambijent, čistoća i gužva, možda i zbog činjenice da smo došli na početku radnog vremena, zavrijedili su prolaznu ocjenu.

Činjenica da se unutar menze nalazi i linija s pizzama, koja rasterećuje sporu liniju, a ujedno ipak oplemenjuje ponudu, svakako pridonosi većoj vrijednosti ovog studentskog restorana.

Ukupna ocjena: 38/63

Share via
Copy link
Powered by Social Snap