Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Medicinski fakultet

A- A+

Prešli smo preko Schlosserovih stuba te se popeli do Šalate kako bismo ocijenili menzu na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. Budući da je ovo vjerojatno najzahtjevniji put koji studenti moraju prijeći u potrazi za toplim jelom, logično je da istu posjećuju jedini medicinari i ostali studenti koji su na nekom od zdravstvenih fakulteta. Nakon našeg prvog obilaska i bodovanja, menza na Medicini se smjestila na visoko treće mjesto, stoga provjerite je li se što promijenilo u godini dana.

Medicinski fakultet smješten je na Šalati, a da bi do istoga došli, kao i menze koja je u sklopu fakulteta, morate prijeći zahtjevne Schlosserove stube. Međutim, ni tu nije kraj jer ćete još nekoliko minuta morati protezati noge uzbrdicom do konačnog odredišta. S obzirom da se ova menza nalazi na nepogodnoj lokaciji za sve druge fakultetlije, istu posjećuju samo medicinari i studenti zdravstvenih fakulteta koji dijelove predavanja slušaju na Šalati. No, ako se ikada nađete u blizini Medicinskog fakulteta i osjetite glad, slobodno otiđite u njihovu menzu jer ćete za malo novca pojesti sasvim solidan obrok.

Izdvojeni članak

Top liste zagrebačkih menzi: Kampus Borongaj

Jestivo, ali bez velikog oduševljenja

Stigli smo u menzu na zagrebačkoj Medicini oko 14:30 te umorni od prijeđenog puta naručili panirane lignje s pire krumpirom i graškom, te meni koji je sadržavao mesnu štrucu, juhu, pire krumpir i grašak te salatu od kupusa. Uz to smo uzeli četiri multivitaminska soka i voćni jogurt. Ukupno smo za navedene obroke platili 21 kunu. 

Osim navedenoga, u ponudi je bila pljeskavica, kolač, sok od jabuke, bolognese i grah, a novitet u menzi su sladoledi na štapićima poput svima poznatog Njofre. Zanimljivo je istaknuti da svi posjetitelji menze gledaju u ploču s ponudom te u isto vrijeme govore teti za blagajnom svoje izbore nakon čega joj plate račun. No ako se odluče za neko od jela iz fast food ponude, onda odlaze na kraj linije gdje ih čeka druga zaposlenica za blagajnom.

Nakon što student dobije račun u ruke, isti daje zaposlenicama koje mu na licu mjesta u tanjur stavljaju izabrana jela te plaćene dodatke. Na kraju se nalazi kruh s hvataljkom i ubrusi, a zamjerka je u tome što studenti svoj račun ne dobiju natrag.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Medicinski fakultet

Hrana koju smo mi izabrali nije nas previše oduševila. Mesna štruca bila je začinjena i jestiva, ali ne pretjerano ukusna, pire krumpir pohladan, a panirani štapići od lignji pomalo bezukusni.

Kvaliteta hrane: 5/10

Ne pretjerano živahan ambijent

Prvo što nam je za oko zapelo kad smo ušli u menzu bili su ljubičasti stoljnjaci s bijelim točkicama. S obzirom da u većini slučajeva nema pretjerane gužve, prostor je i više nego prostran. Stolovi su raspoređeni u dva dijela, a zadnji u kojemu jedu zaposlenici menze je plavom pregradom fizički odvojen od studentskoga odjeljka.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: PMF – Bologna

Izuzev otkačenih stoljnjaka koji razbijaju bjelinu, ugođaj u menzi je najbolje opisati jednom riječju – sterilan. Na kraju linije nalazi se velika kanta za smeće, pa rijetko koji student ostavlja papire ili ostali otpad po stolovima.

Ambijent: 5/10

Gužva se rijetko kad stvori

Stigli smo u menzu oko 14:30 i tada je restoran bio poluprazan. Ispred nas je bila samo jedna djevojka koja nam je ljubazno objasnila po kojem principu naručujemo i plaćamo hranu. No u razgovoru s nekoliko studenata koji su upravo odlazili iz menze, doznali smo da se na Medicini rijetko kad zagužva. Red se napravi samo u iznimnim situacijama kada se usklade pauze ili u isto vrijeme završe predavanja većem broju studenata.

Gužva: 7/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Agronomija

Naizgled sve čisto

Što se tiče čistoće, za ovu menzu imamo samo riječi hvale. Pladnjevi, pribor, kao i sama linija posve su čisti. Na stolovima ili po podu studentskog restorana nismo zatekli nikakav otpad, mrlje i slično. No, mala zamjerka je što se zbog neopreznosti prilikom vađenja kruha dogodi da ispadne koja šnita.

Čistoća: 8/10

Brza menza ukomponirana u sporu liniju

Za dodatke smo izdvojili samo lavabo koji se nalazi na kraju linije te na polici iznad njega stoji mnoštvo plastičnih čaša. Tako studenti mogu oprati ruke, ali se i napiti svježe vode.

Fast food nećemo posebno izdvajati jer je ukomponiran u sporu liniju, a jedino se plaća odvojeno na drugoj blagajni.

Dodaci: 1/3

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: SC brza linija

Studenti u principu zadovoljni

– Jako sam zadovoljna hranom koju tu jedem. Uvijek je topla, fina, a i imamo veliki izbor namirnica. U usporebi s drugim menzama koje sam posjećivala, na Medicini mi se jako sviđa i stoga bih joj dala ocjenu osam, rekla nam je Sara, studentica na Medicinskom fakultetu.

Sarin kolega s faksa nam je rekao da se u menzi rijetko kad zagužva, a kako je zadovoljan izborom i ukusom hrane, također je dao ocjenu osam.

Studentske ocjene: 16/20

Medicina ponovno pri vrhu ljestvice

Kad smo zbrojili sve ocjene, u ovogodišnjme ocjenjivanju menze na Medicinskom fakultetu dobili smo 42 boda, čime se ista smejstila na četvrto mjesto. U odnosu na prošlu godinu ‘pala’ je za jedno mjesto jer ju je pretekla Cassandra na FER-u sa četiri boda više. No kako smo ove godine u kategorije dodali i mišljenje studenata koji se redovito hrane u menzama koje obilazimo, mišljenja smo da su ovogodišnje ocjene realnije.

Ukupna ocjena: 42/63

Top lista zagrebačkih menzi: Medicinski fakultet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap