Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Sava – brza linija

A- A+

I stigli smo do posljednje, u našem ovogodišnjem projektu ocjenjivanja zagrebačkih menzi. Prije desetak dana smo ocijenili sporu menzu na Savi, koja je zauzela visoko šesto mjesto, na ljestvici. Sada smo se uputili i u brzu menzu pri domu Stjepan Radić. U odnosu na prošlu godinu, dogodio se jedan važan novitet. U ponudu slanih jela, koja je sačinjena uglavnom od pizza i hamburgera, uvršten je pileći odrezak, koji se izmjenjuje s purećim.

Brza linija u domu na Savi posljednja je zagrebačka menza, koju ocjenjujemo u ovoj akademskoj godini. U prošloj je bila u donjem domu ljestvice svih menzi u metropoli, odnosno na desetom mjestu. Neki noviteti su se ipak dogodili unutar nje pa smo ih otišli provjeriti.

Odrezak suh i hladan

U pizzeriju na Savi smo došli oko 13 i 30, a inače ova menza ima vrlo dugačko radno vrijeme. Ne radi subotom i nedjeljom, ali je ostalim radnim danima otvorena od 9 i 30 do 20 i 30, uz pauzu od 16 do 17 sati.

Odabrali smo pojesti pileći odrezak s pomfritom te pizzu od sira. Od priloga smo uzeli dva kečapa i sok. Račun je iznosio nemalih 14,68 kuna.

Odrezak, koji je kako nam je rekao jedan od stalnih posjetitelja, Marijan s Ekonomije, tek od unatrag mjesec dana u ponudi, bio je vrlo suh te su ga srećom donekle spasile vrećice kečapa.

Pizza je bila vrela, ali ispodprosječna u usporedbi s nekim drugim menzama, poput SC-ove brze linije ili KEFA-e.

Hrana: 5/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Cvjetno naselje

Tipičan savski ambijent

Dakle kao i u ostalim prehrambenim objektima na Savi, koji se nalaze u ostakljenim prostorima s crvenim okvirima, drugačija nije niti brza menza. Hranu naručujete na blagajni, dok vam ju zatim djelatnice, daju na pultovima.

Gospođe su bile vrlo ljubazne te su nam u takvom raspoloženju nekoliko puta dometnule iz kuhinje da pizza samo što nije gotova.

Nekoliko cvjetova reda radi su posloženi, a od ostaloga tu je i velika kanta za smeće.

Ambijent: 6/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Akademija likovnih umjetnosti

Izbjegli smo gužvu, koja se povremeno pojavljuje

Kako smo napomenuli, u menzu smo ušli oko 13 i 30 te gužve nije bilo. Svega nekoliko ljudi u redu za blagajnu, a isto toliko na pultovima s hranom.

No, u razgovoru sa studentom četvrte godine Ekonomije, već spomenutim Marijanom, doznali smo da je ‘ovdje katkada gužva, kao i svugdje na Savi’.

Gužva: 5/10

Ništa nam nije zapelo za oko, kada je riječ o čistoći

I ovdje bi se mogla brza linija na Savi svrstati u prosjek. Mada kako smo napomenuli, ova menza ima veliku kantu u blizini odlagališta pladnjeva, tako da studenti ne mogu tražiti izgovor u eventualnom izbjegavanju bacanja smeća na odgovarajuće mjesto.

Tu i tamo pokoji ostatak hrane, mogao se uočiti na podu, ali ništa strašno što bi moglo pokvariti ukupni dojam ili apetit.

Čistoća: 6/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Medicinski fakultet

Slastičarna s bogatom ponudom slastica te niz drugih dodataka

Kako se ova brza linija, nalazi u središtu doma na Savi, gdje su i spora linija, slastičarna, kino, prostran wc, dvorana za ples, dodataka je mnoštvo te ne preostaje ništa drugo, nego udijeliti maksimalnu ocjenu i brzoj liniji unutar ove rubrike.

Dodaci: 3/3

Pizza zna biti hladna, a problematična je katkada i gužva

Već smo podijelili s vama dio opaski koje je iskazao naš sugovornik, Marijan s Ekonomskog fakulteta, a komentirao je i hranu.

Navodi da je zadovoljan okolnošću što su uvedeni pileći i pureći odresci u ponudu, dok ga smeta što pizza zna ponekad biti hladna, a i gužva se uspostavi kako je rekao ‘kao i svugdje na Savi’.

Valentina koja je na trećoj godini PMF-a, nije se željela upuštati u komentare, samo je kratko ocijenila visokom osmicom brzu liniju na Savi.

Studentske ocjene: 15/20

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Cassandra/FER

Ove godine brza linija na Savi ipak bilježi napredak

Uzevši u obzir naše ocjene unutar standardnih rubrika te studentske kritike, ukupan broj bodova koji je zaradila brza linija na Savi je 40, što je postavlja na osmo mjesto svih zagrebačkih menzi.

Obzirom da je prošle godine zauzela deseto mjesto, pomak je očit.

Očito su pileći i pureći odresci bili veliki novitet, koji nismo mogli zanemariti niti mi, a ni studenti.

Ukupna ocjena: 40/63

Copy link
Powered by Social Snap