Pretraga

Top liste zagrebačkih menzi: Kampus Borongaj

A- A+

Poslije božićno-novogodišnje stanke vraćamo se našem projektu ocjenjivanja zagrebačkih menzi. Ovoga puta smo se zaputili u kampus Borongaj unutar kojeg trenutno nastavu izvode Fakultet prometnih znanosti, Hrvatski studiji, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, a ovdje se izvodi i nastava stručnih studija Ekonomskog fakulteta. Međutim, velika i uredna menza, s dvije linije nije bila jako zauzeta unatoč činjenici da je trpeza itekako bogata. Evo što smo od ostaloga zabilježili u menzi u kampusu.

Prošle godine na našoj top ljestvici zagrebačkih menzi u konkurenciji njih 17, ona na kampusu Borongaj je zauzela prvo mjesto. Ni ove godine naše impresije nisu puno različitije. Od osam do sada testiranih, ova menza je trenutno na vrhu. Dvije linije s bogatom trpezom, malo gužve, ugodan ambijent i čisti toaleti, neke su od karakteristika koje smo zabilježili. Evo i ostalih.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: SC – spora linija

Prometna povezanost

Stremi se tome da se na Znanstveno-učilišni kampus Borongaj presele svi zagrebački fakultet. Za sada su tamo Fakultet prometnih znanosti, Hrvatski studiji, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet te stručni studiji Ekonomskog fakulteta.

Mada se čini da je kampus dosta izmješten, gledano od centra grada, zapravo nije komplicirano doći do njega. S Kvaternikova trga svakih 15 minuta vozi bus broj 215, a otprilike 15 minuta mu treba do ulaza u kampus. Od ulaza je nekih desetak minuta hoda do fakulteta i menze.

Osim toga postoji bus, broj 236 koji prometuje od Čavićeve skroz do unutrašnjosti kampusa. Do Čavićeve (koja je ulica i ujedno naziv tramvajske stanice) se stiže izravno tramvajskim linijama 2, 3 i 13.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Cassandra/FER

Velika ponuda ukusne hrane

U menzi kampusa Borongaj testirali smo meni, jela po narudžbi, priloge, deserte. Točnije prvi od dva obroka se sastojao od bolonjeze tjestenine, juhe od graška i tiramisu kolača, bez salate. Uz to smo na ovaj meni dodali Ljubljanski odrezak i sok od naranče. Cijena je iznosila 17,71 kunu.

Kolega je pak objedovao pirjani kiseli kupus s restanim krumpirom i kotletom s roštilja uz dodatak pohanih tikvica. Uz to je umjesto juhe, odabrao varivo od kupusa i krumpira. Pita od jabuka i sok od naranče su činili slatki dio ručka. Ovaj je račun iznosi zbilja vrlo prihvatljivih 11,03 kune.

Iako su u potonjem objedu bili hladni varivo i kombinacija krumpir,kupus i kotlet, svejedno ukusa nije manjkalo. U prvom je pak odabiru, Ljubljanski odrezak bio maestralnog okusa, sočan, topao i rezak. Tiramisu nije nimalo zaostajao.

Kvaliteta hrane: 8/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Veterina

Prostrana dvorana s puno mjesta i boja

Velik i prozračan prostor među stolovima s puno boja, visokim stropom doista čine objedovanje ugodnim u ovoj menzi.

Kako je očito prostor za menzu planiran za hranjenje studenata s većog broja fakulteta, u vrijeme kada smo mi tamo boravili, odnosno u razdoblju od 14 i 30 do 15 sati, ručao je solidan broj studenata, a svejedno je oko pola stolaca bilo slobodno.

Ambijent: 10/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Ekonomija

Gužve gotovo da nema

Već smo spomenuli u kojem smo periodu boravili u menzi, a do trenutka kada smo tacnu uzeli u ruke prošlo je svega 7-8 minuta. Mogli smo i prije doći na red, ali smo odlučili odabrati desnu liniju.

Naime na lijevoj liniji je bilo svega pet studenata u redu pa smo pitali jednu studenticu zašto je na desnoj strani barem četverostruko više. Kako nam je rekla da je već ponuda hrane na liniji desno, ostali smo u ovom, također kratkom redu.

Gužva: 8/10

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: SC brza linija

Vrlo čist prostor za objedovanje, kao i wc-ovi

Pribor za jelo i tanjuri, bili su vrlo uredni, kao i velika nazovimo je blagovaona. No, ono što ovoj menzi daje prednost nad mnogim drugim je iznimna čistoća wc-ova.

Nema neugodnih mirisa, ni drugih nerado viđenih nečistoća u wc-ovima, a čak su i opskrbljeni toalet papirom te papirnatim ručnicima, što je također rijetka pojava u wc-ovima pri drugim menzama.

Čistoća: 9/10

Kafić s više nego popularnim cijenama

Unutar prostora gdje se nalazi menza, s desne strane (od ulaza gledano) nalazi se mali također bojama ispunjeni kafić. Iako se piće preuzima na šanku, osim ako niste profesor, popularne cijene zasigurno će vas privući da produžite boravak u kampusu.

Navedimo neke. Mala kava s mlijekom 5, a velika 6. Čaj s medom i limunom 6 kuna, Coca-Cola 8, a domaće pivo od pola litre 12 kuna. 

Dodatak: 2/3

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Agronomija

Studentske ocjene također visoke

I ovoga puta konzultirali smo i mišljenja studenata, koji često tu jedu. Slučajnim odabirom pitali smo za ocjenu jednu studenticu i jednog studenta. Oboje su bili s Fakulteta prometnih znanosti.

Petra je po općem dojmu menzi na kampusu dala ocjenu 8, a njen kolega Ivan 9.

Studentske ocjene: 17/20

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Lašćina

Menza u kampusu i u ovoj akademskoj godini zaslužuje visoku ocjenu

Od 17 menzi koliko ih ukupno djeluje pri Sveučilištu u Zagrebu, testirali smo ih za sada osam. Spomenimo da ova u kampusu Borongaj od ponedjeljka do četvrtka radi od 7 i 30 do 16 sati, a petkom od 7 i 30 do 14 i 30, dok vikendom ne radi.

Kada se uzme u obzir ukusna hrana, čisti wc-ovi te raznobojan i prostran ambijent, kao i vrlo jeftin kafić, studenti četiriju fakulteta, koji su trenutno smješteni u kampusu, zbilja se ne mogu požaliti na ovaj segment svoga standarda.

Cijene prehrane su u okviru prosjeka.

Ukupna ocjena: 55/63

Top liste zagrebačkih menzi: Kampus Borongaj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap