Pretraga

Tri fakulteta sele se u prostor ispod tribine Dinamovog stadiona, ondje će biti godinu dana

A- A+

Zbog obnove na tri fakulteta, Građevinskom, Arhitektonskom i Geodeziji, studenti bi se mogli preseliti u prostorije ispod sjeverne tribine Dinamovog stadiona. Tu informaciju je potvrdio i dekan Građevinskog fakulteta, a preseljenje se očekuje u ožujku jer se prostori trebaju prenamijeniti za predavanja. Studenti će biti na maksimirskoj adresi oko godinu dana, odnosno dok se obnova na zgradama fakulteta ne dovrši.

Foto: Screenshot | Google Maps

Više od 3000 studenata s Građevinskog fakulteta, Geodezije i Arhitektonskog fakulteta mogli bi uskoro predavanja imati ispod sjeverne tribine Dinamovog stadiona, piše Jutarnji list. Navode kako im je to potvrdio i dekan Građevinskog fakulteta te da bi se tri kata zgrade, koja su trenutno prazna i bez funkcije, prenamijenila za potrebe fakulteta.

– Još nije ništa realizirano, ali izgledno je da ćemo se tamo preseliti do ožujka. To je privremeno rješenje dok traju radovi na obnovi naše matične zgrade. Bude li sve išlo prema planu u Maksimiru bismo trebali biti godinu dana, a onda se vratiti, rekao je dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić za Jutarnji list.

Izdvojeni članak
kampus borongaj

Zagrebački faks seli dio prostora na Kampus Borongaj: Dekanica otkrila tko prvi ide tamo

Radi se o dogovoru Fakulteta s Gradom Zagrebom, a cijelu priču je inicirao dekan Arhitektonskog fakulteta Bojan Baletić. Za Jutarnji list je izjavio kako su razmatrali različite opcije te se zgrada stadiona pokazala kao najbolje rješenje.

– Imamo načelnu suglasnost Grada i Ministarstva obrazovanja, a ako to realiziramo, bit će potrebno napraviti sitne prenamjene kako bi se tamo mogla održavati predavanja, objasnio je Baletić za Jutarnji list.

Iz Gradskog ureda za sport za Jutarnji list su rekli kako zgrada ispod sjeverne tribine nije dio cjeline Dinamova stadiona. Plan je da u prizemlju i na prvom katu budu prostori Građevinskog i Geodezijskog fakulteta, a na drugom i trećem katu prostorije Arhitektonskog fakulteta, zbornice i crtaonice.

Tri fakulteta sele se u prostor ispod tribine Dinamovog stadiona, ondje će biti godinu dana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap