Pretraga

U čast prerano preminulom kolegi, zagrebački studenti organiziraju humanitarni sportski događaj

A- A+

U srpnju prošle godine s Pravnog fakulteta u Zagrebu stigla je najtužnija moguća vijest – nakon borbe s opakom bolešću preminuo je student. Kako se i sam bavio nogometom te je volio taj sport, njemu u čast studentski zborovi organiziraju humanitarni nogometni turnir.

U čest preminulom kolegi Kristianu Jukiću studenti organiziraju malonogometni turnir| foto: UNISPORT/Facebook

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira Memorijalni malonogometni humanitarni turnir ‘Kristian Jukić’.

Pozvane su nogometne ekipe i navijači

Trunir će se održati na terenu NC Keglića, od 24. do 26. rujna 2021. godine.

– S tim u vezi, sve vas pozivamo da se odazovete na turnir, bilo kao nogometna ekipa ili navijač, koji se održava u spomen na našeg prerano preminulog kolegu Kristiana. Turnir će se odigravati u formatu 5+1, a ekipe mogu prijaviti maksimalno 12 igrača. Kotizacija po ekipi jest 300 kuna te ćemo sva prikupljena sredstva uputiti u humanitarne svrhe, poručuju iz Studentskog zbora Pravnog.

Zainteresirane ekipe mogu se prijaviti putem obrasca na ovoj poveznici, a informacije o događaju moguće je pratiti i putem Instagrama.

Turnir organiziraju u čast prerano preminulog kolege

Kristian Jukić je u svojoj 19 godini obolio od tumora središnjeg živčanog sustava. Igrajući nogomet, primijetio je bol u nozi. Majka ga je nagovorila da ode na pregled te je uskoro saznao kako je zapravo jako bolestan. No i nakon teške dijagnoze, kažu prijatelji, ostao je jakog duha.

– Nakon tog, na prvu bezazlenog pregleda, stvari krenuše nagore. Kristian i tada sretan i nasmijan ode na operaciju kičme i ustanoviše mu karcinom središnjeg živčanog sustava. Za sve šok i tuga, ali ne i za Kristiana, on ponovno sve to prihvati s osmijehom i rečenicom ‘Bit će to sve dobro’. Pogledasmo svi u njega i tada shvatismo da ispred nas u toj sobi nije ležao običan mladić, čovjek, dječak kojeg smo svi do tada gledali kao mlađeg brata, tada smo shvatili da se ispred nas nalazi lav, borac i čovjek koji je svojom snagom spreman pomicati planine i rijeke, tako su Kristiana opisali njegovi prijatelji iz Rugvice.

Pokrenuli su i humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje u inozemstvu. Akciji se kasnije priključio i Studentski zbor Pravnog fakulteta, a sredstva je donirao i sam fakultet. Ipak, opaka na kraju je ipak bila jača, Kristian je preminuo u srpnju prošle godine u 21. godini života.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap