Pretraga

U još jednom velikom gradu dodjeljuje se potpora studentima podstanarima, pogledajte kako se prijaviti

A- A+

Nakon zagrebačkog i riječkog i na stranicama splitskog Studentskog centra objavljen je javni poziv za dodjelu subvencije studentima podstanarima. Ključni je uvjet da su sudjelovali u natječaju za smještaj u domovima, ali se s obzirom na broj ostvarenih bodova nalaze na listi čekanja za subvencionirano stanovanje uslijed nedostatka smještajnih kapaciteta.

novac_euro

Ilustracija: Unsplash

Kako smo pisali početkom siječnja, Središnji državni ured za demografiju i mlade donio je Odluku temeljem koje se subvencioniraju troškovi stanovanja redovitih studenata kod privatnog stanodavca, a tu pogodnost mogu koristiti studenti koji su sudjelovali na natječajima za domove, ali sobu nisu dobili zbog nedovoljnog broja bodova. Drugim riječima, za ostvarivanje ovog prava moraju se nalaziti na listi čekanja za subvencionirano stanovanje uslijed
nedostatka smještajnih kapaciteta. Studentima se dodjeljuje jednokratni iznos od 248,86 eura (1875,00 kuna) po studentu.

Ovih dana javni poziv otvoren  je i u Splitu, a kako je navedeno na web stranici tamošnjeg Studentskog centra, studenti trebaju dostaviti:

  • potpisanu Izjavu za subvencioniranje troškova stanovanja – poslati u dva primjerka
  • potvrdu o statusu redovnog studenta (izdaje referada fakulteta) -poslati u dva primjerka
  • potvrdu BORAVIŠTA ispuštenu od strane Ministarstva unutarnjih poslova RH (izdaje MUP u mjestu boravišta studenta, odnosno u mjestu gdje student studira)
Izdvojeni članak
novčanica euro

Studenti podstanari, pozor: Još jedan grad objavio prijave za dodjelu subvencija za privatni smještaj

Sve dokumente studenti moraju poslati preporučenom poštom, od 6. veljače 10. veljače na adresu:

Studentski dom Bruno Bušić,
Spinutska 37, Split
21 000

Iz SC-a napominju kako onim studentima koji svoju dokumentaciju ne pošalju u zadanom roku, ili oni studenti koji ne dostave potpunu dokumentaciju, neće biti izvršena uplata sredstava.

Detalje iz javnog poziva možete vidjeti u dokumentu ispod, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
novac_euro
Share via
Copy link
Powered by Social Snap