U poslu je ipak bitno na koje ste sveučilište išli: Objavljena rang lista institucija koje daju najviše direktora

Ukoliko želite biti glavni i odgovorni u velikoj kompaniji, bitno je gdje ste se školovali, može se zaključiti prema novoj listi Times Higher Educationa. THE je nedavno sastavio listu svjetskih sveučilišta koja proizvoda najviše direktora.

Ako ciljate na to da jednog dana budete glavna osoba neke kompanije, nije bitno samo da imate visoko obrazovanje, već je važno i gdje ste isto stekli. To je pokazala nova lista koju je sastavio Times Higher Educationa, koji je objavio i listu svjetskih sveučilišta koja iznjedre najviše direktora velikih i uspješnih kompanija, piše Business Insider.

Dvije diplome uz izniman prosjek, nisu joj dovoljne za pronalazak posla

Ipak je bitno odakle diploma dolazi

Bez obzira na smjer koji ste na fakultetu završili, prava institucija navedena u vašem životopisu uvjerava buduće poslodavce u sposobnosti koje imate. Prema Times Higher Educationu, rang lista je napravljena uzimajući u obzir cjelokupni broj diploma koje imaju direktori kompanija, broj direktora alumnija, ali i prihod njihovih tvrtki.

Harvard je apsolutno zasjeo na vrh ljestvice, i među američkim i među internacionalnim sveučilištima. Trenutno ova institucija ima 25 alumni direktora što je više nego dvostruko od drugoplasiranog Stanforda.

Sa završenim tehničkim fakultetom najlakše do posla u Hrvatskoj

Rang lista sveučilišta koji proizvedu najviše direktora

1. Harvard University

2. Stanford

3. University of Pennsylvania

4. Massachusets Institute of Technology

5. Cornell University

6. University of Chicago

Mijenja diplomu Filozofskog fakulteta za ugljen ili drva

7. Northwestern University

8. Columbia University

9. Yale University

10.Southern Methodist University

11.University of Southern California

12.New York University

Odgovori