Pretraga

U sobe mogu useliti novi studenti: Spuštena bodovna granica za domove u Zagrebu

A- A+

S obzirom na to da studenti mogu diplomirati kroz godinu, oslobađaju se mjesta u studentskim domovima. Kao što se to i inače periodično događalo prethodnih godina, ponovno je spuštena bodovna granica za useljenje za studente koji su sudjelovali u ovogodišnjem natječaju.

Studentski dom Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Iz zagrebačkog Studentskog centra javljaju kako je spuštena je bodna granica za useljenje studenata u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu te sada iznosi 1.360 bodova.

– Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice dužni su useliti u studentske domove zaključno do 3. prosinca 2021. Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice raspored po studentskim domovima mogu vidjeti na svojim osobnim web profilima, javljaju iz SC-a.

Naglašavaju kako je useljenje moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

– Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, piše u obavijesti SC-a.

Prema pravilima, studenti koji usele u dom do 15. dana u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a od 16. dana u mjesecu plaćaju polovicu iznosa mjesečne stanarine.

– Prilikom useljenja, stanar je dužan podmiriti trošak depozita. Iznos depozita jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo, stoji u obavijesti SC-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap