Pretraga

U Splitu odobreni programi za nove studije, jedan od njih posebno će se svidjeti ljubiteljima hrane

A- A+

Na posljednje održanoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu, odobreni su prijedlozi programa za dva nova studija. Riječ je o diplomskom studiju Hotelijerstvo i gastronomija, svojevrsnom nastavku istoimenog preddiplomskog studija te poslijediplomskom specijalističkom studiju Menadžment u zdravstvu.

predavanje dvorana

Ilustracija: Unsplash

Drugo najveće, Sveučilište u Splitu, u narednom će razdoblju dobiti dva nova studija. Jedan od njih je diplomski studij pod nazivom Hotelijerstvo i gastronomija, za koji je prijedlog programa usvojen na protekloj sjednici Senata.

Novi diplomski studij

– U okviru ovog programa, studenti će steći specifičnu naobrazbu iz područja uravnoteženog odnosa znanja, vještina i kompetencija, a vezanih uz nove trendove u hotelijerstvu i gastronomiji. Poseban je naglasak stavljen i na osposobljavanje studenata za poslovanje u međunarodnom okruženju, odnosno na nove dimenzije poslovanja koje se pojavljuju na suvremenom turističkom tržištu. U koncipiranju programskih sadržaja poseban naglasak se stavlja na razvijanje sposobnosti logičkog razmišljanja, interdisciplinarni pristup, rješavanje otvorenih problema ove grane djelatnosti (studija slučaja), primjenom teorijskih polazišta, važećih propisa, standarda i najbolje prakse, usklađeno sa globalnim smjernicama i zahtjevima u Republici Hrvatskoj, čije će se specifičnosti uvažavati u razradi teorijskih polazišta, piše u izvještaju sa sjednice Senata Sveučilišta u Splitu.

Inače, ovaj studij svojevrsni je nastavak istoimenog preddiplomskog studija koji je splitsko sveučilište pokrenulo prije par godina. Kako stoji u opisu tog preddiplomskog studija, riječ je o modernom studiju koncipiranom po uzoru na najbolje studije ove vrste u svijetu.

– Namijenjen je prije svega mladima koji se ne boje izazova kakvima obiluje hotelijerstvo i ugostiteljstvo kao svjetski prosperitetna djelatnost. Osobito se ovaj studij predlaže onima koji žele svoje znanje i svoje sposobnosti potvrđivati i usavršavati diljem svijeta, piše u opisu studija Hotelijerstvo i gastronomija.

Izdvojeni članak
razred učionica

Maturanata je sve manje, a fakulteti uporno drže visoke upisne kvote: Ove godine prazno 11.000 mjesta

Odobren i program poslijediplomskog studija Menadžment u zdravstvu

Osim za ovaj studij, odobren je na Senatu u prijedlog studijskog programa poslijediplomskog specijalističkog studija Menadžment u zdravstvu. Zajednički je to studij Ekonomskog fakulteta u Splitu i Medicinskog fakulteta u Splitu.

– Zajednički poslijediplomski specijalistički studij Menadžment u zdravstvu omogućuje edukaciju svih zaposlenika u zdravstvenom sektoru i ostalima kojima ovo područje obrazovanja predstavlja profesionalni razvoj kao temeljnog nositelja zdravstvenih usluga u Republici Hrvatskoj, poručili su kratko sa Sveučilišta u Splitu.

U Splitu odobreni programi za nove studije, jedan od njih posebno će se svidjeti ljubiteljima hrane
Share via
Copy link
Powered by Social Snap