Pretraga

U studentskoj menzi organizira se dobrotvorna večera: Novac ide za obnovu dječjeg doma

A- A+

Studentski centar Split bit će suorganizator Dobrotvorne večere za djecu Maestrala koja će se održati u Restoran Kampus 28.12., objavili su na njihovoj Facebook stranici. Večer se organizira u svrhu prikupljanja donacija za preuređenje stana u Marulićevoj ulici 4 u Splitu.

Svečana božićna večera za studente u Restoranu Kampus| foto: SC Split

Maestral je inače dječji dom u Splitu – ustanova socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, trudnicama ili roditelju s djecom do godine dana, biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci bez pratnje-stranim državljanima i djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi.

Djeluju na trinaest različitih lokacija u Splitu, Kaštelima, Solinu, Klisu, Imotskom, Žrnovnici i Podstrani. Između ostalog, postoje stanovi u kojima su smješteni mladi Maestralovci koji imaju od 18 do 21 godina. Nažalost, stan u kojem su smješteni dečki nije u najboljem stanju – prije 17 godina ga je Grad dao na korištenju Dječjem domu, i od tad nije došlo do neke značajne renovacije.

U videu koji su snimili kako bi najavili ovu dobrotvornu akciju, može se vidjeti kakvo je trenutno stanje stvari u stanu – dotrajali prozori i podovi, zidovi koji se ljušte i stara kuhinja su daleko od uvjeta u kojima svi zaslužuju živjeti. Stoga je Dječji dom Maestral, u suradnji sa Studentskim centrom Split odlučio organizirati dobrotvornu večer u restoranu Kampus.

Izdvojeni članak

[FOTO] Možete li vjerovati da je ovo prizor iz menze? Ovako je SC obradovao studente uoči Božića

Kako piše na web stranici Dječjeg doma, večera zahvale donatorima organizirana je uz velikodušnu pomoć i odaziv poznatih hrvatskih kuhara (Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić), kao i višegodišnjih prijatelja Maestrala – Petra Graše, Zorice Kondže, Joška Banova i Iva Amulića,  glumice Nives Ivanković te voditelja Edite Lučić Jelić i Pere Eranovića.

U Restoranu Kampus je na raspolaganju 35 stolova, a donacija/rezervacija jednog stola (10 osoba) je četiri tisuće kuna. Osim rezervacije stola, moguće je rezervirati i samo sjedalicu, koja dođe 400 kn. U to je uključena hrana, piće i zabavni dio. Sve detalje o rezervaciji mjesta možete pronaći ovdje.

U studentskoj menzi organizira se dobrotvorna večera: Novac ide za obnovu dječjeg doma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap