Pretraga

U tijeku su prijemni ispiti na uglednom američkom koledžu RIT/ACMT

A- A+

Studenti koji su zainteresirani za upis Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) u razdoblju od 8. srpnja do 17. kolovoza svake srijede mogu polagati besplatan prijemni ispit. Visoka škola nudi stručne preddiplomske studije: Informacijske tehnologije (Dubrovnik, Zagreb), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik) i Međunarodno poslovanje (Zagreb). Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Prijavljeni kandidati obvezni su pristupiti pismenom ispitu iz matematike i engleskog jezika te motivacijskom razgovoru.

privatna arhiva

U tijeku su upisi na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) na stručne preddiplomske studije: Informacijske tehnologije (Dubrovnik, Zagreb), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik) i Međunarodno poslovanje (Zagreb). Prijemni ispiti održavat će se svake srijede, u razdoblju od 8. srpnja do 17. kolovoza 2013., u prostorijama visoke škole, u Dubrovniku i Zagrebu, a upisne kvote su ograničene.

Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Svi prijavljeni kandidati obvezni su pristupiti pismenom ispitu iz matematike i engleskog jezika te motivacijskom razgovoru. Za izlazak na prijemni ispit, koji je besplatan, potrebno je popuniti obrazac za prijavu koji se nalazi na ovom linku.

Izdvojeni članak

RIT/ACMT: Prijavi se i osvoji stipendiju od 11 400 eura

Koje su prednosti studiranja na RIT/ACMT-u

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) osnovana je 1997., kao podružnica jednog od najuglednijih privatnih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama, Rochester Institute of Technology (New York), te kao prva privatna visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj.

Kao podružnica uglednog američkog Sveučilišta, RIT/ACMT nudi brojne prednosti studiranja, od kojih izdvajamo sljedeće:

  • Međunarodno priznata američka diploma. RIT/ACMT studentima po završetku studija dodjeljuje dvije diplome, američku diplomu od Rochester Institute ofTechnology (New York) i hrvatsku od Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju. S međunarodno priznatom američkom diplomom RIT-a studenti imaju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem Europske unije i svijeta.

Izdvojeni članak

Odlična ponuda stipendija za studente u inozemstvu

  • Visoki međunarodni standardi obrazovanja. Programi i nastavni planovi visoke škole u potpunosti su usklađeni sa standardima obrazovanja američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima i udžbenicima, što studentima omogućuje usavršavanje engleskog jezika do naprednog stupnja poslovne komunikacije. Mnogi predavači na visokoj školi američki su i europski profesori s bogatim međunarodnim predavačkim i profesionalnim iskustvom.Kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije, kao što su:

• The Middle States Association of Colleges and Schools

• The Middle States Commission on Higher Education

• AACSB International, The Association to Advance Collegiate Schools of Business.

  • Jedan semestar u Sjedinjenim Američkim Državama. Studentima Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju pruža se izvrsna prilika da jedan semestar pohađaju na sveučilištu Rochester Institute of Technology, u Rochesteru, New York. Ovo vrijedno iskustvo studentima omogućuje upoznavanje različitih kultura, sagledavanje okolnosti iz globalne perspektive te usavršavanje engleskog jezika i ono najvažnije predstavlja prednost pri zapošljavanju.

  • Oko 80 posto studenata u prva tri mjesecapronađe posao. Po uzoru na RIT-ovprogram razvoja karijere i stručne prakse, Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju već od prve godine studija studente priprema za integraciju na tržište rada te izazove i uvjete koji ih očekuju u stvarnome poslovnom okruženju. Rezultat tih nastojanja su statistike koje pokazuju kako 80 posto diplomanata RIT/ACMT-a pronađe posao u prva tri mjeseca po završetku studija.

Izdvojeni članak

Maturanti i brucoši tvrde da je interes za prirodne i tehničke znanosti slab jer većina želi diplomu bez muke

Više od 2,5 milijuna kuna izdvojeno za studentske stipendije

Kako bi kandidatima koji zadovoljavaju uvjete olakšali financiranje studija, koledž svake godine izdvaja značajna novčana sredstva koja dodjeljuje u obliku financijske potpore. Za stipendije koje će studentima prve godine biti dodijeljene za akademsku godinu 2013./2014. izdvojeno je više od 2,5 milijuna kuna. Financijske potpore su nepovratna novčana sredstva iskoristiva za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju na stručne preddiplomske studije. Ako se želite prijaviti za financijsku potporu, to naznačite u obrascu za prijavu (pitanje: Are you applying for Financial Aid?).

Za više informacija obratite se Odjelu za upise, na e-mail: [email protected] ili tel: +385 (0)1 643 9100 ili + 385 (0) 20 433 000. Američku visoku školu možete pratiti i na Facebook stranici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap