Pretraga

U zagrebačkoj menzi studentima serviraju staro i žilavo meso

A- A+

Studenti su danas u menzi u Savskoj za ručak dobili ‘reprogramirano’ meso. Nije riječ o novom kulinarskom specijalitetu, već ostacima od dan ranije. Potvrdio je to šef kuhinje tog restorana na upit studenata, a reagirao je i pomoćnik ravnatelja za prehranu Studentskog centra koji studente poziva na kontrolu hrane.

srednja.hr

Izdvojeni članak

[FOTO] U koprivničkoj menzi se poslužuju i žohari!

U menzi zagrebačkog Studentskog centra danas ujutro grupa studenta je uz juhu od gljiva i salatu od krumpira uzela obrok pod nazivom ‘pohana svinjetina, no meso je bilo staro i žilavo, piše Index.hr

– Meso je bilo mljackavo, hladno, osušeno i žilavo. Uopće ga nisam mogao rezati. Kad sam se osvrnuo oko sebe, vidio sam još tri studenta oko sebe kako se bore s istim problemom”, ispričao je za Index.hr student novinarstva koji se zbog toga obratio šefu kuhinje.

On je uz smiješak, objasnio da je meso staro, točnije ostalo je od jučerašnje večere. Molio ih je da se ne ljute i objasnio da su meso ‘reprogramirali’. Dodao je da su jučerašnju pečenicu ‘uvalili’ u salatu od krumpira, a za ispriku im je ponudio kolač. 

– Nije nam bilo jasno na što se taj termin reprogramiranog mesa odnosi. Na to da meso od danas pokreću Windowsi ili da se radi o nekom drugom problemu? Ne razumijemo kako jedan sustav s više od 10 povezanih studentskih restorana radi na ovakav način, da se studentima uvaljuju stari šnicli. Pet starih šnicla danas, dvadeset pokvarenih komada svinjetine sutra, deseci oboljelih prekosutra”, rekao je student za index.hr. 

Reagirao je i pomoćnik ravnatelja za prehranu SC-a Zagreb Mirko Bošnjak kojeg su studenti anonimno kontaktirali. Naložio je izvanredni nadzor kvalitete i temperatura jela na lokacijama posluživanja u restoranu SC-a Zagreb u Savskoj 25. 

– Zatražio sam i pisano očitovanje odgovornih osoba u navedenom restoranu, koja ću Vam po primitku dostaviti. Molim studente koji su dostavili prigovor da mi se slobodno jave (diskrecija zajamčena) i zajedno ćemo, ukoliko kolege žele, sa studentima kontrolorima kvalitete usluge izvršiti kontrolu navedenog restorana”, poručio je Indexu Bošnjak.

Copy link
Powered by Social Snap