Pretraga

Ukrao studentu laptop pa mu poslao ispriku koja je nasmijala čitav internet

A- A+

Rijetko kada ljudi suosjećaju s lopovima, ali jedan od njih ljutnju i bijes uspio je pretvoriti u sažaljenje. Pjevač Steve Valentine iz Birminghama na Twitteru je obavio tekst poruke koju je njegov cimer, inače student, dobio nakon što mu je ukraden laptop i to od samog lopova.

ilustracija: pixabay

Situacije u kojima se nepoznati počinitelji kaznenih djela sami jave svojoj žrtvi s isprikom, prava su rijetkost. No, upravo se to dogodilo jednom studentu, inače cimeru pjevača Stevea Valentinea, kojemu je ukraden laptop.

Izdvojeni članak

Odgovor na vječno pitanje: Držati laptop u mirovanju ili ga skroz isključiti

Naime, lopov je studentu poslao e-mail s porukom isprike u kojoj kaže kako mu je jako, jako žao što mu je ukrao laptop.

– Ekstremno sam siromašan i trebao sam novac. Ostavio sam ti mobitel i novac, nadam se da sam se tako barem malo iskupio, piše lopov u svojoj poruci.

Svjestan da je današnjim studentima sav materijal za studij pohranjen upravo na računima, ovaj lopov u svojoj isprici odlazi i korak dalje.

– Vidim da si student. Ako su na računalu bilo kakve datoteke koje trebaš, kao što su radovi za studij, javi mi i poslat ću ti ih ovdje. Još jednom, žao mi je, ispričao se lopov.

I dok je cimera nesretnog studenta ova poruka nasmijala do suza, kod korisnika Twittera ona je pobudila osjećaj sažaljenja nad lopovom.

– Samo otkupi laptop natrag. Čovjek treba novac, komentirala je jedna korisnica, dok druga smatra da bi lopov kao znak iskupljenja studentu trebao napisati sljedeći esej.

Nešto su rjeđi ozbiljni komentatori koji smatraju da za lopovluk i krađu isprike nema.

– E-mail je sladak. Ali k vragu, ukrao si od studenta. Studenti također nemaju para. I sad trebaju pronaći način kako do novog laptopa ili kako završiti zadatke za faks, piše jedna djevojka.

Copy link
Powered by Social Snap