Pretraga

Unatoč razlici u cijenama iz SC-a tvrde: Todorićeva mađarska voda je bila najpovoljnija ponuda

A- A+

Nakon što su se studenti pobunili jer se u zagrebačkim menzama prodaje mađarska voda Akvia po skupljoj cijeni nego što je na policama u trgovinama, mnogi su pokazali zanimanje za ovaj ‘kupujmo hrvatsko’ pothvat. Ispostavilo se da je Akvia jedan od brendova Jamnice, a iz Studentskog centra i dalje tvrde da je Ivica Todorić bio pravi izbor zbog najpovoljnije cijene.

Prije nekoliko dana student je objavio fotografiju iz jedne zagrebačke menze na kojoj je usporedio cijenu mađarske vode na računu s cijenom iste Akvije na policama u trgovinama. Mnogi su se zapitali zašto studenti u menzama vodu marke Akvia plaćaju  4,50 kune, kad je ista u Todorićevm trgovačkim lancima 3,99 kuna. Također su se pobunili zašto je baš pao izbor na mađarsku vodu. Međutim, ispostavilo se da je Akvia jedan od brendova u vlasništvu Jamnice koja je dio Todorićeve Agrokor Grupe. Stoga se otvorilo novo pitanje – zašto se Studentski centar odlučio nabavljati skupu vodu od Ivice Todorića, a ne za neku flaširanu vodu povoljnije cijene.

Izdvojeni članak

Studenti u zagrebačkim menzama posuđuju, ali ne kradu pribor

Iz SC-a tvrde da je Konzum bio najpovoljniji

Iz zagrebačkog SC-a su dali obrazloženje kako je s Konzumom 27. ožujka 2014. sklopljen ugovor o javnoj nabavi jer su bili najpovoljniji od pet ponuda koliko je pristiglo na njihovu adresu, piše Index.hr.

– SC u Zagrebu proveo je otvoreni postupak javne nabave bezalkoholnih pića i vode (postupak u kojem svaki zainteresirani gospodarski subjekt može podnijeti ponudu – čl. 2. st. 1. t. 15. Zakona o javnoj nabavi). Sukladno članku 82. st. 1. točka 2. ZJN kriterij za odabir ponude bio je najniža cijena ponude. U predmetnom postupku JN pristiglo je ukupno pet (5) ponuda koje su sve ocijenjene kao valjane odnosno sukladne Dokumentaciji za nadmetanje, napisao je za Index.hr šef Odjela nabave SC-a Renato Kramarić.

Nastavio je kako su nakon rangiranja ponuda prema gore navedenom kriteriju odabira, dobili sljedeći redoslijed iz kojeg je jasno da je Konzum na prvom mjestu.

  • 1. KONZUM d.d., 10000 Zagreb, Marijana Čavića 1a

  • 2. BIONATURA BIDON VODE d.o.o., 10040 Zagreb, Rakitnica

  • 3. PODRAVKA d.d., 48000 Koprivnica, Ante Starčevića 32

  • 4. JAMNICA d.d., 10000 Zagreb, Getaldićeva 3

  • 5. VIVA d.o.o., 20215 Gruda, Gruda bb.

Izdvojeni članak

Studenti kao SC-ovi tajni agenti: Kontroliraju blagajnike vraćaju li račune u menzama

Vlada ne brine što je cijena veća od tržišne

Studentsku prehranu u menzama subvencionira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno Vlada RH, stoga su i oni dobili priliku iskazati svoj stav po pitanju sporne odluke iz Studentskog centra u Zagrebu.

– Studentski centri imaju status pravne osobe koja samostalno odlučuje o svojem financijskom poslovanju i o planu nabave, uključujući i plan nabave potrebnih namirnica za rad studentskih restorana te ista podliježe usvojenom planu nabave centra i zakonskim propisima koji reguliraju javnu nabavu. Koliko smo informirani, SC Zagreb je sukladno Zakonu proveo otvoreni postupak javne nabave bezalkoholnih pića i vode (postupak u kojem svaki zainteresirani gospodarski subjekt može podnijeti ponudu – čl. 2. st. 1. t. 15. Zakona o javnoj nabavi). SC Zagreb pri tome je poštivao sva načela javne nabave te sukladno članku 82. st. 1. točka 2. Zakona o javnoj nabavi odabrao ponuditelja čija je ponuda imala najnižu cijenu, odgovor je koji su novinari Indexa dobili od Vlade RH.

Unatoč razlici u cijenama iz SC-a tvrde: Todorićeva mađarska voda je bila najpovoljnija ponuda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap