Pretraga

Uoči praznika rektorica uputila pismo studentima: ‘Pozivam vas da se što prije cijepite’

A- A+

Petak je na većini fakulteta posljednji dan ljetnog ispitnog roka. Na samom kraju nastave i prije ljetne pauze rektorica Sveučilišta u Rijeci, Snježana Prijić Samaržija uputila je pismo studentima u kojemu ih poziva da se cijepe. Ipak, ističe i da su na Sveučilištu svjesni da je konačna odluka na svakoj osobi i njezinoj prosudbi.

Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
Foto: Youtube screenshot; Al Jazeera Balkans

Za studente ovih dana završava ljetni ispitni rok, ali mnogi s nestrpljenjem već sada iščekuju informacije o tome kako će od jeseni izgledati nastava i ispitni rokovi. Sveučilište u Rijeci već je odlučilo da će se nastava u idućoj akademskoj godini izvoditi u hibridnom obliku, pri čemu na cijelom studijskom programu ukupnost online nastave ne smije prelaziti 40 % nastavnih sati.

‘Vjerujem da se svi želimo vratiti u naše učionice, laboratorije, knjižnice…’

Rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija studentima i djelatnicima se prije početka praznika obratila pismom.

– Nakon teških semestara u kojima nam je pandemija uzrokovana korona virusom COVID-19 uvelike promijenila sveučilišnu svakodnevicu, pažljivo planiramo naš rad u novoj akademskoj godini 2021./2022.  Sveučilište u Rijeci se priprema za različite epidemiološke scenarije kako bi osiguralo što kvalitetniju nastavu, istraživanja i poslovne procese. Međutim, vjerujem da se svi želimo vratiti u naše učionice, laboratorije, knjižnice, kabinete i urede kako bi naš rad bio učinkovitiji, kvalitetniji i, za sve nas, manje stresan, piše Prijić Samardžija.

Izdvojeni članak
online nastava

Prvo sveučilište već donijelo odluku o tome kako će se od jeseni odvijati nastava

Studentima i djelatnicima preporučuje da se cijepe

Dodaje, izvjesno je da će se studenti i zaposlenici Sveučilišta i u narednoj akademskoj godini trebati pridržavati mjera zaštite od zaraze. Preporučila je svima da se cijepe, no ističe i da su na Sveučilištu svjesni da je konačna odluka na svakoj osobi.

– Kako bismo svim studentima i nastavnicima osigurali odgovarajuću zaštitu od zaraze u uvjetima predavanja uživo, a svim djelatnicima uvjete koje ih u najmanjoj mjeri izlažu zdravstvenim rizicima u njihovim uredima, preporučujemo vam da se cijepite jer je to medicinski postupak koji, temeljem pouzdanih znanstvenih spoznaja, u najvećoj mjeri štiti naše zdravlje i zdravlje drugih. Mnoge naše kolege sa sveučilišta u Europi i svijetu s kojima smo se savjetovali na jednak način razmišljaju i preporučuju cijepljenje kao postupak koji će nam svima u najvećoj mogućoj mjeri osigurati pristup institucijama, kvalitetan život, rad, mobilnost i suradnju. Svjesni smo da je konačna odluka na svakoj osobi i njezinoj prosudbi, ali briga za zdravlje i zajednicu u iznimnim situacijama kakva je pandemijska, nalaže i povećanu odgovornost svakog pojedinca. Obzirom da je postupak cijepljenja pojednostavljen i osiguran svima, pozivam vas da se u interesu zaštite svojeg zdravlja, ali i u interesu ostalih studenata, predavača i djelatnika što prije cijepite kako bismo mogli započeti novu akademsku godinu u sigurnim uvjetima, piše Prijić Samaržija.

Uoči praznika rektorica uputila pismo studentima: ‘Pozivam vas da se što prije cijepite’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap