Pretraga

[Upisi na akademije] Bez kvalitetne mape kandidati za Likovnu akademiju ne mogu proći prijemni

A- A+

Za upis na Akademiju likovnih umjetnosti kandidati se često pripremaju i po nekoliko godina, a za svaki izlazak na prijemni moraju pripremiti nove radove koje će predati u svojoj mapi. Do prijave za Provjeru posebnih znanja, vještina i sposobnosti ostalo je još deset dana pa svi koji se ove godine žele upisati na ALU u Zagrebu polako završavaju sa dugim pripremama, u kojima su usavršavali svoje likovne vještine.

Andrea Babić-Varošanec se za upis na Akademiju likovnih umjetnosti priprema već treću godinu. S ozbiljnijim vježbanjem počela je već sredinom srednjem pa se nada da će u drugom pokušaju ‘upasti’ na studij slikarstva.

Od rujna prošle godine vrijedno crta i slika svoje nove radove te je nakon devet mjeseci zadovoljna napretkom. S obzirom na to kako je bila marljiva, neće joj biti problem posložiti mapu s kojom mora proći eliminacijski krug. Koliko je Andrea napredovala možete provjeriti pregledom njezinih starih radova koje je imala u mapi za prošlu godinu.

Izdvojeni članak

[Upisi na Akademije] Za Likovnu akademiju priprema se i po nekoliko godina

‘Ove godine neće biti stresa prilikom biranja radova za mapu’

– Sretna sam što sam stigla napraviti puno, tako da ove godine neće biti stresa prilikom biranja radova za mapu. Najviše sam se bavila s bojama jer, moram priznati, nisam bila zadovoljna kako sam slikala prošle godine. Eksperimentirala sam s bojama i probala sam slikati na različite načine tako da vidim što mi najviše odgovara. Mislim da sam uspjela u tome, objasnila nam je Andrea na čemu je najviše vježbala.

Smatra kako su joj novi radovi znatno bolje kompozicijski postavljeni te da su joj kvalitetnije proporcije i kontrast nego li prije godinu dana, kada su joj falila samo tri mjesta za upis. Sada se veseli novoj prilici.

Izdvojeni članak

[Upisi na Akademije] Marljivim vježbanjem Andrea je korak bliže upisa na ALU u Zagrebu

Prijemni za slikarstvo traje čak četiri dana

– Osim mape radova, koja spada u prvi, eliminacijski dio Provjere, te samog crtanja, slikanja, modeliranja, itd., važno je i da kandidati imaju visoku razinu opće kulture, da su upoznati sa suvremenom umjetnošću na svim poljima, te da na motivacijskim razgovorima znaju izložiti svoju motivaciju za studij, istaknula je prodekanica za nastavu i studente Tanja Dabo.

U drugom dijelu Provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti, koji će se održati od 1. do 6. srpnja 2015. godine, kandidati će na licu mjesta morati pokazati što znaju. Svi koji žele na slikarstvo će puna četiri dana provesti na ALU-u kako bi dokazali da su baš oni zaslužili biti među 12 najboljih.

Detaljne informacije o upisima za svaki studijski smjer pronađite u Informacijskom paketu za upis na ALU u Zagrebu.

Informacijski paket za upise na Akademiju likovnih umjetnosti

Share via
Copy link
Powered by Social Snap