Pretraga

Upisne kvote na Sveučilištu u Mostaru: Hrvati po prvi put među stranim studentima

A- A+

Veliki broj hrvatskih državljana odlazi u susjednu BiH gdje upisuju fakultete. Grad koji broji najviše studenata tog tipa je Mostar, a mostarsko Sveučilište je od ove akademske godine po prvi put odvojili upisne kvote za strane državljane među koje spadaju i stanovnici Hrvatske. Međutim, prorektor Vojo Višekruna je objasnio kako će se Hrvati i ove godine bez problema upisivati na njihove fakultete.

Sveučilište u Mostaru je već dugi niz godina opcija za koju se odlučuju brojni Hrvati koji ne uspiju upisati željeni fakultet u vlastitoj državi. Ove godine su sa spomenutog Sveučilišta prvi put odvojili upisne kvote za strane državljane, među koje spadaju i stanovnici Hrvatske.

Postoje studenti kojima nije bitno u kojem gradu će studirati, sve dok su upisali fakultet koji oduvijek žele, zbog toga mnogi odlaze i u susjednu Bosnu i Hercegovinu na fakultet. Sveučilište u Mostaru sastoji se od 11 sastavnica, a prorektor Vojo Višekruna izjavio je kako odvojene kvote, pak, nisu razlog za zabrinutost jer će se Hrvati i dalje moći bez problema upisivati kao i do sada.

Upisne kvote na Sveučilištu u Mostaru: Hrvati po prvi put među stranim studentima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap