Pretraga

Upisne kvote na Sveučilištu u Osijeku

A- A+

Sveučilite Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je konačne upisne kvote za akademsku godinu 2013./2014. U odnosu na prethodnu godinu, broj upisnih mjesta na cijelim Sveučilišu smanjen je za 63, a najviše su srezane kvote na području tehničkih znanosti. Zahvaljujući novoj odluci Senata, u Osijeku je za nadolazeću akademsku godinu osigurnao 3 364 mjesta za brucoše.

icv.com.hr

Sve više se priča o potrebi smanjivanja upisnih kvota na svim sveučilištima u Hrvatskoj, no sljedeća će akademska godina brojati neznatno manje studenata nego tekuće godine. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku je odlukom Senata usvojilo nove upisne kvote za akademsku godinu 2013./2014.

Izdvojeni članak

Upisne kvote za fakultete u Splitu i Rijeci

Ukupan broj upisnih mjesta smanjen je za svega 63 mjesta, što znači da će Osijek ove jeseni imati 3 364 brucoša na svim sastavnicama Sveučilišta.

Kvote su najviše srezane na stručnim studijima iz područja tehničkih znanosti, čak za 105 mjesta, dok su za stručni studij društvenih znanosti ostale nepromjenjene.

Što se tiče preddiplomskih studija, za navedena dva područja smanjen je broj upisnih mjesta, drugim riječima tehničke znanosti će upisati 15, a društvene 35 studenata manje od prošle akademske godine.

U dokumentu ispod provjerite kolike su upisne kvote za sve sastavnice Sveučilišta u Osijeku.

Upisne kvote na Sveučilištu u Osijeku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap