Pretraga

Upisne kvote za fakultete u Splitu i Rijeci

A- A+

Mnogi maturanti te odrasli već razmišljaju o fakultetima koje žele upisati akademske godine 2013./2014., a nakon zagrebačkog, prikupili smo upisne kvote i sa splitskog te riječkog Sveučilišta. S obzirom na to da su mnogi spremni napustiti rodna mjesta kako bi upisali određeni studij, provjerite koliko je upisnih mjesta predviđeno za sljedeću akademsku godinu u Splitu i Rijeci.

Kako se bliži državna matura pa i odabiri fakulteta, maturanti i odrasli koji žele upisati određeni studij polako razbijaju glavu u upisnim kvotama te stalnom najavljivanju smanjivanja istih. Nakon što je Sveučilište u Zagrebu objavilo broj upisnih mjesta za akademsku godinu 2013./2014., uskoro su splitsko i riječko Sveučilište obznanili popis upisnih kvota za svoje sastavnice.

Izdvojeni članak

Provjerite upisne kvote za sve zagrebačke fakultete

Sveučilište u Rijeci je u odnosu na prošlu godinu upisne kvote smanjilo za oko dvije tisuće, pa će tako broj brucoša u akademskoj godini 2013./2014. umjesto 5 501 biti 3 423. U sklopu riječkog Sveučilišta nalazi se 14 fakulteta i na svakom od njih je broj upisnih mjesta znatno smanjen, a kvote su se najviše srezale na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Za razliku od Sveučilišta u Zagrebu, Rijeka je prilikom odlučivanja o broju upisnih mjesta ozbiljnije uzela u obzir stanje na burzi rada kao i tržišne potrebe.

I Sveučilište u Splitu odlučilo je smanjiti broj budućih brucoša za 117. Pravni, Pomorski, Medicinski, Kemijsko-tehnološki i Ekonomski fakultet tako će sljedeće godine upisati manji broj studenata, dok su jedino za FER i FESB kvote povećane.


Share via
Copy link
Powered by Social Snap