Urnebesno: Na stranicama sveučilišta istaknuli životopis rektorova oca, sin mu dao i počasni doktorat

Zaposlite se na bilo kojoj točki na planetu, govori ženski glas uz glazbu čim otvorite web stranice Univerziteta Megatrend. No pretenciozna reklama nije ono što je najneobičnije na webu tog srbijanskog sveučilišta. Jer, odmah uz rektorov životopis, na naslovnoj stranici, nalazi se i životopis Božina Jovanovića, uz napomenu kako je profesor, ni manje ni više nego, otac rektora.

screenshot: Megatrend
[Anti-intervju sa Sveučilišnim švinjarijama] Radimo protiv autonomije zajedno s rektorom Borasom

S diplomom Sveučilišta Megatrend, svijet nije dovoljno velik, poručio je to sadašnjim i budućim studentima rektor tog privatnog sveučilišta u Srbiji prof. dr. Mića Jovanović.

Napomenuo je kako ‘svojim odličnim rezultatima u obrazovnoj praksi, završeni studenti tog sveučilišta  na najbolji način ruše stereotipe o privatnom školstvu i znanjem se bore protiv paušalnih diskvalifikacija i nepravednih optužbi, potvrđujući da se javne vrijednosti stječu i u privatnom sektoru obrazovanja’.

No već sam dolazak na web stranice njegova sveučilišta upravo potvrđuje navedene stereotipe.

Prije upisa, proučite životopis rektora i njegova oca

Čim se otvore web stranice, na njima se pojavljuje pomalo smiješna reklama (koje nema ako stranici pristupate mobitelom), a odmah ispod stoji istaknut rektorov životopis. Rijetko se koje sveučilište u svijetu tako ponosi postignućima rektora da njegov životopis istakne odmah na naslovnici weba. Ipak, Megatrend je i tu otišao korak dalje.

Sramotna izjava prodekana koštala funkcije: ‘Studenti s hendikepom koštaju k’o Svetog Petra kajgana’

Jer, odmah uz rektorov životopis, na naslovnoj stranici, nalazi se i životopis Božina Jovanovića, uz napomenu kako je profesor, ni manje ni više nego, otac rektora.

A ni u životopisu nisu izostavili jedan zanimljiv detalj – sveučilište je ocu rektora dalo počasni doktorat.

– Od 2006. godine počasni doktor znanosti Sveučilišta Megatrend u Beogradu, u čijem je osnivanju sudjelovao zajedno sa svojim sinom Mićom Jovanovićem 1989. godine, stoji u životopisu.

Prvi u svijetu školuju buduće DJ-eve

Inače, Sveučilište Megatrend postalo je poznato kada je prije nekoliko godina najavilo pokretanje prvog u svijetu studija za diplomirane DJ-eve.

screenshot: Megatrend

Bivšoj studentici poručili: Sramimo te se, vrati diplomu!

Na društvenim su ih mrežama tada ismijavali, a na konstataciju jedne bivše studentice kako se srami kad vidi kako se srozalo obrazovanje na sveučilištu na kojem je studirala, s Megatrenda su – javno – odgovorili: ‘I mi se sramimo tebe. Vrati diplomu!’.

screenshot

Gafovi se, podsjećamo, događaju i na drugim sveučilištima (znamo koje vam je prvo palo napamet). Prodekan Sveučilišta u Banja Luci tako je nedavno morao otići s te funkcije nakon što je otkrivena snimka na kojoj kaže kako studenti s invaliditetom koštaju ‘ko svetog Petra kajgana’.

Odgovori