Pretraga

Važna promjena oko stipendija za studente: U jednom gradu dobit će ju svi koji ispunjavaju uvjete

A- A+

Grad Pula osigurao je dovoljno novaca kako bi svi studenti koji su se prijavili na natječaj, a da pritom ispunjavaju uvjete, dobili stipendiju. Tako će čak 119 studenata više nego prošle godine dobiti stipendije, a inicijativa za takvu odluku došla je od samih studenata i njihovih roditelja.

U proračunu za 2022. godinu Pula je osigurala 1,2 milijuna kuna za stipendije u akademskoj 2021./2022. godini, prenosi Glas Istre. To je 200 tisuća kuna više nego proteklih godina, a s tim novcem svi studenti koji su se prijavili i zadovoljili uvjete dobit će stipendiju, navodi Glas Istre.

– Zadovoljan sam jer smo u proračunu za iduću godinu uspjeli povećati iznos za stipendije za 200 tisuća kuna i svi, koji ispunjavaju uvjete, imat će stipendiju, nešto manjim iznosom, ali svi, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić za Glas Istre.

Izdvojeni članak
stipendije

Još uvijek se dijele stipendije od 10.800 kn: Upravo je spuštena bodovna granica

Dodao je kako je to i jedna socijalna mjera pravednosti i jednakosti jer će stipendiju dobiti svi. Inicijativa za donošenje takve odluke, piše Glas Istre, došla je od samih studenata i njihovih roditelja jer prijašnjih godina nisu dobili stipendiju iako su zadovoljili sve uvjete.

Ove godine stipendije će dobiti 73 studenta više nego u akademskoj 2020./2021. godini te čak 119 studenata više nego godinu ranije, a tada je na raspolaganju bilo milijun kuna, prenosi Glas Istre. Na natječaj za ovu akademsku godinu prijavilo se 278 studenata od kojih 241 studenata ispunjava uvjete i mjesečno će primati 600 kuna stipendije.

Inače, od iduće godine u planu je i uvođenje e-prijava na Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule, navodi Glas Istre.

Važna promjena oko stipendija za studente: U jednom gradu dobit će ju svi koji ispunjavaju uvjete
Share via
Copy link
Powered by Social Snap