Pretraga

Većina studenata smatra da bi trebalo legalizirati kupo-prodaju soba u domovima

A- A+

Dok studentski centri o Hrvatskoj svim silama pokušavaju pronaći način kako stati u kraj ilegalcima po studentskim domovima, studentima kupo-prodaja soba ne predstavlja nikakav problem. Nedavno smo postavili anketu na stranicu s upitom ‘Treba li legalizirati kupovanje soba u studentskim domovima?’ na koji je odgovorilo oko 350 studenata. Rezultati ankete su pokazali kako većina smatra da bi se trebala legalizirati kupovina i prodaja soba u domovima, ali da istu treba ograničiti isključivo na studentsku populaciju.

Foto: Srednja.hr

Nakon što smo potražili mišljenje nekolicine studenata o ilegalnim stanovnicima u studentskim domovima po Hrvatskoj, odlučili smo doznati kakav stav dijeli šira studentska populacija po tom pitanju. Na našoj stranici postavili smo upit ‘Treba li legalizirati kupovanje soba u studentskim domovima?’, a na anketu se odazvalo oko 350 čitatelja. Rezultati su pokazali kako se studentski centri bespotrebno muče oko pronalaska načina za suzbijanje kupo-prodaje soba u domovima te da bi ovaj tip ‘razmjene’ smještaja trebalo legalizirati.

Izdvojeni članak

Studentski dom u Varaždinu ne može nastaniti ilegalac, a u Servis se kratkotrajno mogu učlaniti i maturanti

Treba legalizirati prodaju domova samo među studentima

Analizirajući odgovore studenata po pitanju legaliziranja kupovanja soba u studentskim domovima uvidjeli smo kako ih većina naginje potvrdnom odgovoru. Da bi trebalo dozvoliti kupo-prodaju studentskog smještaja u svakom slučaju smatra oko 12 posto anketiranih.

No njih skoro 42 posto dijeli mišljenje da bi se kupovanje trebalo odvijati isključivo među studentima, a ne da sobe u domovima kupuju ljudi koji su prije par godina završili fakultet ili uopće nisu ni studirali.

Oko 42 posto protiv legalizacije

Na suprotnoj strani našlo se nešto više preko 42 posto ispitanika koji smatraju kako ilegalna prodaja soba u studentskim domovima treba takva i ostati. Drugim riječima protive se ovom tipu ‘razmjene’ soba bilo da se radi samo o studentima ili drugim društvenim skupinama. Neodlučnih je, pak, bilo oko tri posto.

Treba li legalizirati kupovanje soba u studentskim domovima?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap