Pretraga

Veleučilište VERN preuzelo Visoku školu Kairos

A- A+

Visoka škola Kairos, prestaje postojati kao samostalna visokoobrazovna ustanova jer je postala dijelom Veleučilišta VERN. Preddiplomski stručni studij Odnosa s javnošću i medija tako će od sada biti jedan od 11 studijskih programa koji se izvodi pri VERN-u. Oko 150 studenata Kairosa, ući će u brojku od preko 2000 tisuće VERN-ovaca.

www.vern.hr

Odvio se novi transfer na relaciji privatnih visokih učilišta. Naime Visoko učilište Kairos prestaje postojati kao samostalna institucija te postaje dijelom Veleučilišta VERN. Kairosov preddiplomski stručni studij Odnosa s javnošću i medija, postaje dijelom medijsko-komunikacijskih studija VERN-a.

Izdvojeni članak

DEF-Ux predavanje na VERN-u izazvalo veliko zanimanje

VERN je veći i uhodaniji sistem

Brojka od preko dvije tisuće studenata VERN-a tako će se povećati za oko 150 studenata Kairosa. Kako tek početkom idućeg tjedna predstavnici ovog veleučilišta izlaze pred medije s nešto konkretnijim informacijama, nije poznata sudbina profesora s Kairosa. No, iz VERN-ove prve objave ove vijesti da se iščitati da će nastaviti rad pri njihovoj obrazovnoj ustanovi.

– Kao student Kairosa smatram da je ovaj transfer dobra stvar. VERN je uhodaniji i veći sistem, veća mašinerija te ovakva promjena ne može biti loša. Kroz godine su dokazali i svoju uspješnost i u akademskom i poslovnom dijelu, govori nam Maro Alavanja, voditelj ureda za odnose s javnošću Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, ujedno i student Kairosa.

Izdvojeni članak

Dekan VERN’a otkrio zašto je napustio ‘sigurnije’ radno mjesto na FPZG-u

Jačanje akademskih kompetencija na obostrano zadovoljstvo

VERN je ovime napravio već četvrto preuzimanje drugih visokih škola te će tako od sada imati ukupno 11 studijskih programa.

Smatraju da će ovim posljednjim dodatno oplemeniti razvoj akademskih kompetencija kod studenata u područjima medija, novinarstva i komunikacija, na obostrano zadovoljstvo interesnih strana.

Na VERN-u se tako sada izvodi nastava u akademskim disciplinama ekonomije, financija, medija, turizma, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a najavljuju uskoro i studijski smjer u polju primijenjenih umjetnosti.

Tražili smo više informacija o preuzimanju i od predstavnika VERN-a, ali nisu nam je mogli dati, nego će više pojedinosti medijima izložiti početkom idućeg radnog tjedna.

Copy link
Powered by Social Snap