Pretraga

Velika fešta stotinjak istarskih studenata na jubilarnoj 20. Istrijadi

A- A+

Nedaleko od Poreča od 2. do 4. svibnja stotinjak istarskih studenata sa sveučilišta iz Ljubljane, Rijeke, Zagreba, Pule i Trsta sudjelovalo je na jubilarnoj 20. Istrijadi.

Stotinjak istarskih studenata sa sveučilišta u Zagrebu, Trstu, Puli, Rijeci i Ljubljani sudjelovali su na jubilarnoj 20. Istrijadi koja se održavala u naselju Lanterna pokraj Poreča od 2. do 4. svibnja.

Mladi Istrijani su još jednom koordinacijom studentskih klubova spomenutih sveučilišta organizirali jednu od najdugovječnijih manifestacija ovog tipa te su se uz sportske aktivnosti, predavanja i debate stigli dobro zabaviti.

Izdvojeni članak

Kultna studentska mjesta: Istarski je kroz 50 godina rađao prijateljstva, ali i rock mitove

Istrijada je otvorena govorom koordinatora klubova i pročelnice za društvene djelatnosti Istarske županije Patricie Smoljan.
Trodnevno druženje je sadržavalo sportski, glazbeni, zabavni i obrazovni segment.

Posebno je živo bilo u subotu kada je stotinjak studenata uživalo u svirci Master benda. Dobro raspoloženje preneseno je i na nedjelju kada je na rasporedu bio tradicionali Pub kviz . Valja napomenuti da je edukacijskom segmentu posebno pridonijelo druženje s renomiranim astronomom Koradom Korlevićem i obilazak višnjanske zvjezdarnice.

Kako bi studenti su s jubilarne 20. Istrijade kućama ponijeli najljepša sjećanja i nova prijateljstva pobrinuli su se i svesrdnom podrškom omogućili Istarska županija, istarski gradovi i općine, Studentski centar u Puli te TE Plomin.

Velika fešta stotinjak istarskih studenata  na jubilarnoj 20. Istrijadi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap